Laufer pivo: Povećanje kapaciteta proizvodnje i novi proizvod u ponudi | Agroportal.ba
Agro reportažeAgro vijesti

Laufer pivo: Povećanje kapaciteta proizvodnje i novi proizvod u ponudi

Zanatska pivara Laufer d.o.o. iz Brčkog obilježila je prvu godišnjicu uspješnog poslovanja povećanjem proizvodnih kapaciteta i plasiranjem novog proizvoda na tržište, Laufer pšeničnog piva.

Kupovinom jedne od najmodernijih oprema za proizvodnju zanatskog piva renomiranog inostranog proizvođača, kapacitet proizvodnje povećan je sa 1500 l mjesečno na optimalnih 5000 l mjesečno, čime je Laufer učvrstio svoju poziciju na mapi mikropivara u regiji.

Sa svakim povećanjem kapaciteta proizvodnje, najveći izazov s aspekta tehnologije je uspjeti zadržati izvorni kvalitet proizvoda, što nam nova oprema i omogućava. Takođe, veća efikasnost u pogledu iskoristivnosti sirovina nam daje mogućnost za optimizaciju troškova i održavanje dugoročne strategije da za proizvodnju Laufer piva koristimo samo najkvalitetnije uvozne sirovine.

Naglašava tehnolog i osnivač Kosta Stevanović te dodaje da je novim kapacitetom stvorena mogućnost za širenje plasmana zanatskog piva Laufer na područje cijele Bosne i Hercegovine.

Pročitajte još...   Prestanak padavina obradovao ratare

Podsjetimo, prva zanatska pivara na području sjeveroistočne Bosne prošle godine je na tržište plasirala zanatsko pivo pod brendom Laufer. Iza ovog projekta stoji tehnolog Kosta Stevanović, koji je svoj strastveni hobi pretvorio u preduzetnički poduhvat i domaćem tržištu ponudio proizvod visokog kvaliteta, zanatsko (craft) pivo proizvedeno od najkvalitetnijih prirodnih sastojaka.

Pročitajte još...   Formiranjem industrijskih zona unapređenje privrednog ambijenta

Pored osnovnog Laufer piva u stilu američkog pale ale-a (APA), koje odlikuje izbalansiranost punoće okusa i gorčine, u ponudi je sada i Laufer pšenično pivo, mutno pivo punog okusa i karakteristične voćne arome, nastalo stapanjem najpoznatijih stilova pšeničnog piva, bavarskog i belgijskog.

Sva Laufer piva su nefiltrirana i nepasterizovana, čime se zadržavaju sve hranjive materije iz žitarica, te su refermentirana u boci prisustvom pivskog kvasca, što pivima daje karakterističnu mutnoću i prirodnu gaziranost.

Izvor

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Proizvodnja uljarica u Lijevče polju sve zastupljenija

Agro vijesti

Ljubav prema proizvodnji piva iznjedrila zanatsku pivaru