Manifestacija “Dan bundeve” u Ljeljenči kod Bijeljine | Agroportal.ba
Agro reportažeAgro vijesti

Manifestacija “Dan bundeve” u Ljeljenči kod Bijeljine

Privredno-turistička manifestacija “Dan bundeve” čiji je cilj promocija zdrave i organske hrane održana je danas četvrtu godinu zaredom u LJeljanči kod Bijeljine.

Vlasnik preduzeća “Prirodno” Niko Sjerić kaže da su ovim željeli naglasiti značaj proizvodnje bundeve i drugih organskih proizvoda.

Ovo je već postala tradicionalna manifestacija. Deset godina stoji iza našeg rada i danas ćemo i zvanično da otvorimo prostoriju za izlaganje i degustaciju organskih proizvoda, ne samo naših, nego i ostalih proizvođača iz našeg kraja, a i šire. Ovo nije industrijska, već ograničena proizvodnja visokog kvaliteta i na ovaj način hoćemo da pokažemo da mi hoćemo, znamo i možemo da budemo uspješni u tome, naglasio je Sjerić, uz očekivanje da će u budućnosti privući i druge proizvođače da se uključe u organsku proizvodnju, jer ih je na području Semberije nedovoljno.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić najavio je ovom prilikom da će Gradska uprava i u narednom periodu pružati podršku organskoj proizvodnji.

Zdrava ishrana je, bez sumnje, budućnost. Svjesni smo da je zbog teže i skuplje proizvodnje ne mogu svi sebi priuštiti. Međutim, mi smo tu da promovišemo zdravu ishranu, jer je zdravlje najvažnije. U narednom periodu ćemo posredstvom Agrarnog fonda, resornog ministarstva i Vlade Republike Srpske, kroz podsticaje stvarati uslove da što više ljudi lakše i jeftinije proizvede organsku hranu, poručio je Mićić.

0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Solidan prihod ostvaruje tek svaki 12. poljoprivrednik u Srpskoj

Agro vijesti

Uvoz voća i povrća u BiH ove godine veći za 25 miliona KM