Četvrtak , Septembar 19 2019
Najnovije vijesti
Početak / Agro vijesti / Ministar Mirjanić ukazao na značaj zaštite domaće proizvodnje

Ministar Mirjanić ukazao na značaj zaštite domaće proizvodnje

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske organizovalo je u petak konsultativni sastanak sa predstavnicima udruženja poljoprivrednih proizvođača, zadruga, naučnih, stručnih i obrazovnih institucija, Inspektorata Republike Srpske, predstavnicima Privredne komore Republike Srpske, te predstavnicima firmi iz poljoprivredno-prehrambenog sektora na temu izrade Budžeta Republike Srpske i Programa ekonomskih reformi za period 2018-2020 godina, o pitanjima koja se tiču agrarnog sektora.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske prof.dr Stevo Mirjanić zahvalio je učesnicima skupa na otvorenoj raspravi i istakao da će se institucije Republike Srpske u narednom periodu ovim pitanjima i dodatno baviti.

Predstavnici Ministarstva će detaljno uzeti u obzir sve diskusije koje su se čule na skupu i na osnovu svih rasprava postaviti određene zadatke u narednom periodu, rekao je ministar Mirjanić.

On je još jednom ukazao na značaj zaštite domaće proizvodnje ističući da institucije Republike Srpske uporno ovo pitanje postavljaju institucijama BiH, koje više štite uvozne lobije nego domaće proizvođače.

Ministar je podsjetio i da je na posljednjoj zajedničkoj sjednici Vlada Republike Srpske i Federacije BiH predložio 10 mjera zaštite domaće proizvodnje, nakon čega će one biti upućene Savjetu ministara BiH.

Facebook Komentari

Provjerite takođe

Za subvencije se prijavilo 186 poljoprivrednika

Za subvencije za poboljšanje kvaliteta zemljišta, za šta je obezbijeđeno oko 200.000 KM, prijavilo se …