Ministar Mirjanić ukazao na značaj zaštite domaće proizvodnje | Agroportal.ba
Agro vijesti

Ministar Mirjanić ukazao na značaj zaštite domaće proizvodnje

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske organizovalo je u petak konsultativni sastanak sa predstavnicima udruženja poljoprivrednih proizvođača, zadruga, naučnih, stručnih i obrazovnih institucija, Inspektorata Republike Srpske, predstavnicima Privredne komore Republike Srpske, te predstavnicima firmi iz poljoprivredno-prehrambenog sektora na temu izrade Budžeta Republike Srpske i Programa ekonomskih reformi za period 2018-2020 godina, o pitanjima koja se tiču agrarnog sektora.

[tie_full_img][/tie_full_img]

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske prof.dr Stevo Mirjanić zahvalio je učesnicima skupa na otvorenoj raspravi i istakao da će se institucije Republike Srpske u narednom periodu ovim pitanjima i dodatno baviti.

Pročitajte još...   Farma ćurki u Bukviku: Složen i odgovoran, ali isplativ posao

Predstavnici Ministarstva će detaljno uzeti u obzir sve diskusije koje su se čule na skupu i na osnovu svih rasprava postaviti određene zadatke u narednom periodu, rekao je ministar Mirjanić.

On je još jednom ukazao na značaj zaštite domaće proizvodnje ističući da institucije Republike Srpske uporno ovo pitanje postavljaju institucijama BiH, koje više štite uvozne lobije nego domaće proizvođače.

Pročitajte još...   Pojačana kontrola kvaliteta poljoprivrednog repromaterijala pri uvozu u Srpsku

Ministar je podsjetio i da je na posljednjoj zajedničkoj sjednici Vlada Republike Srpske i Federacije BiH predložio 10 mjera zaštite domaće proizvodnje, nakon čega će one biti upućene Savjetu ministara BiH.

0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Poljoprivrednici razapeti između proizvodnje i očuvanja prirode

Agro vijesti

Poljoprivrednici zabrinuti zbog promjene vremena: Hoće li proljetni mraz uništiti voće?