Ministarstvo ispoštovalo dogovor sa poljoprivrednicima, današnjom isplatom podsticaja | Agroportal.ba
Agro vijesti

Ministarstvo ispoštovalo dogovor sa poljoprivrednicima, današnjom isplatom podsticaja
Predsjednik Udruženja poljoprivrednika Semberije i Majevice Savo Bakajlić rekao je za Srnu da je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske današnjom isplatom 3,9 miliona KM podsticaja ispoštovalo raniji dogovor i ocijenio kao odličnu mjeru isplatu premije od 200 KM za hektar posijane pšenice, piše rtrs.

Današnji potez Ministarstva je veoma dobra mjera. Udruženje je zadovoljno, a ljudi od jutros zovu i prijavljuju da im je na račune legao novac , rekao je Bakajlić.

On kaže da isplata možda malo kasni, ali ne previše.

Sve ovo pokazuje da postoji obostrana volja za saradnjom – rasornog ministarstva i poljoprivrednih proizvođača. Ovo je dogovoreno, Pravilnikom o podsticajima regulisano i, što je najvažnije, realizovano je. Za svaku pohvalu, istakao je Bakajlić.

On je naveo da bi bilo dobro da bude donesen pravilnik o otkupu pšenice čime bi se, uz još neke zakonske odredbe, ograničila mogućnost da mlinari i svi ostali manipulišu ljudima i cijenom.

Ministarstvo spoljne trgovine u svemu ovome treba da se prihvati obaveze kako bi poljoprivredne proizvođače zaštitio od prekomjernog uvoza, rekao je Bakajlić, napominjući da bi to doprinijelo boljem životu poljoprivrednih prizvođača u Semberiji, kao najvećoj žitnici Srpske.

Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske isplatilo je danas, posredstvom Agencije za agrarna plaćanja Srpske, 3.937.114 KM po osnovu podsticaja za poljoprivrednu proizvodnju.

Pročitajte još...   Stočna pijaca Bijeljina 14.05.2018. godine

Najveći dio odnosi se na isplatu premije za pšenicu, i to 200 KM po hektaru, saopšteno je iz Ministarstva.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Proizvodnja uljarica u Lijevče polju sve zastupljenija

Agro vijesti

Ljubav prema proizvodnji piva iznjedrila zanatsku pivaru