Ministarstvo poljoprivrede isplatilo 1.260.091 KM poljoprivrednicima za nabavku opreme za navodnjavanje | Agroportal.ba
Agro oglasiAgro vijesti

Ministarstvo poljoprivrede isplatilo 1.260.091 KM poljoprivrednicima za nabavku opreme za navodnjavanje
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske danas je posredstvom Agencije za agrarna plaćanja Republike Srpske isplatilo 1.260.091 KM poljoprivrednicima za nabavku opreme za navodnjavanje.


Ovo je prvi dio odobrenih sredstava od ukupno 5.000.000 KM koliko je Ministarstvo obezbijedilo u skladu sa Odlukom Vlade Republike Srpske od kraja prošle godine.

Sredstava su dodijeljena na osnovu Javnog poziva za podnošenje zahtjeva za odobravanje sredstava za nabavku opreme za navodnjavanje, a predmet nabavke su isključivo ulaganja u pokretnu opremu za navodnjavanje (pumpe, cijevi, crijeva, tifoni za navodnjavanje i druga oprema za navodnjavanje) i radove na izgradnji stalne infrastrukture za navodnjavanje (bušenje i izgradnja bunara, bazena,  kanali, objekti pumpnih stanica), kao i za troškove elektrifikacije sistema za navodnjavanje (transformator, elektrokablovi, sklopke, elektrosat i ormar, solarni paneli).

Sredstva za nabavku opreme za navodnjavanje dodjeljuju se u iznosu 40% od ukupne vrijednosti prihvatljivih troškova investicije.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Poljoprivrednim proizvođačima iz Srebrenika 100.000 KM podrške

Agro vijestiPijačni barometar

Vremenska prognoza za 21.09.2020.

Komentariši