Mlijekoprodukt poklonio farmerima nove poljoprivredne mašine | Agroportal.ba
Agro oglasiAgro vijesti

Mlijekoprodukt poklonio farmerima nove poljoprivredne mašine

Vodeća mljekara u BiH, “Mlijekoprodukt” iz Kozarske Dubice, obezbijedila je pomoć farmerima u vidu poljoprivredne mehanizacije.

Investicije oko 2 miliona KM

U posljednje tri godine ova kompanija investirala je oko 2 miliona KM pomoći farmerima sa ciljem povećanja kvaliteta sirovog mlijeka. Farmerima su uručene nove poljoprivredne mašine za spremanje silaže, sjenaže i kvalitetnu duboku obradu zemljišta. Poljoprivrednici će između sebe moći razmjenjivati mašine, odnosno ustupati ih jedni drugima na korištenje.

U 2018. godini projektom je obuhvaćeno 125 porodičnih farmi sa cijelog područja Republike Srpske.

Zvaničnoj podjeli mehanizacije farmerima, koja je organizovana u prostorijama Agrokopa u Kobatovcima, prisustvovao je i predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača – mljekara Vladimir Usorac. Usorac je istakao značaj saradnje sa “Mlijekoproduktom” kao najvećim otkupljivačem mlijeka u Republici Srpskoj i BiH.

Već treću godinu „Mlijekoprodukt“ za svoje kooperante obezbjeđuje besplatno nove mašine. To pokazuje dobru volju ove kompanije da da doprinos u modernizaciji i uvođenju novih tehnologija u proizvodnju. Kao i želju da farmeri budu opremljeniji, što svakako daje dobre rezultate, rekao je Usorac.

Konstantno unaprijeđenje

Iz kompanije “Mlijekoprodukt” napominju da kontinuirano rade na unapređenju cjelokupog proizvodnog procesa sa ciljem dobijanja što kvalitetnijeg finalnog proizvoda.

Ovo je jedan u nizu koraka koje mljekara preduzima sa ciljem povećanja kvaliteta otkupne sirovine. Cilj nam je da farmerima omogućimo kvalitetnu pripremu hrane za krave što direktno utiče na kvalitet mlijeka. Farmeri su značajna karika u proizvodnom lancu i zato nastojimo da ulaganjima unaprijedimo njihove uslove rada.

Na taj način postižemo da finalni proizvodi koje nudimo našim potrošačima budu napravljeni od najkvalitetnijeg mlijeka sa domaćih farmi. Nastojaćemo da projekat nabavke i modernizacije poljoprivrede mehanizacije nastavimo i u narednom periodu. Mi smo kao kompanija strateški opredjeljeni za razvoj domaće proizvodnje, poručili su iz “Mlijekoprodukta”.

0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Nove tehnologije na novosadskom poljoprivrednom sajmu - Dronovi, roboti, električna vozila...

Agro vijesti

Za nabavku bjeloruskih traktora šest miliona KM