Poribljavanje trebinjskih voda, ove godine rekordno | Agroportal.ba
Agro vijesti

Poribljavanje trebinjskih voda, ove godine rekordno

Sliv rijeke Trebišnjice i drugih vodotoka u ovoj je godini poribljen sa 700.000 komada mlađi kalifornijske i potočne pastrmke, nezavisne.

Rekordna godina

U Sportskom ribolovnom društvu “Leotar”, koje radi poribljavanje iz mrjestilišta “Mirotinj” u vlasništvu “Hidroelektrana na Trebišnjici”, potvrdili su da je ovo rekordna godina po poribljavanju trebinjskih voda.

Društvo je izdalo i veliki broj dozvola za sportske ribolovce, njih 440. To je znatno više nego u proteklim godinama. U najavi imamo i veliki broj ribolovaca za učlanjenje u idućoj godini. Kaže Željko Kraljević, sekretar Sportskog ribolovnog društva “Leotar”.

On dodaje da je, zahvaljujući hidrološkim uslovima, poribljavanje vodotoka Trebišnjice, Bilećkog i Trebinjskog jezera, kao i potoka Lušac u Trebinju, urađeno više od trideset puta.

Pročitajte još...   Pomoć poljoprivrednicima u Trebinju

On dodaje da su vode Trebišnjice ove godine poribljene i sa 10.000 komada mlađi mekouste pastrmke. Autohtone sorte koja je prije nekoliko decenija dominirala ovim vodama, i to na dva lokaliteta rijeke Trebišnjice.

Pročitajte još...   "Podrumi Vukoje 1982" obilježili berbu: Odlični grozdovi za još bolja vina

Kraljević dodaje da je Sportsko ribolovno društvo “Leotar” formiralo dva ribarska punkta s pratećom opremom.

Shares
Slične objave
Agro oglasiAgro vijesti

Male radnje, velike priče

Agro vijesti

Uzgajivači ribe u RS se žale na nelegalan uvoz