Nacrt Pravilnika za kapitalne investicije u poljoprivredi RS za 2021.
Agro oglasiAgro vijesti

Nacrt Pravilnika za kapitalne investicije u poljoprivredi RS za 2021.

Nacrt pravilnika
Nacrt Pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za kapitalne investicije u poljoprivrednoj proizvodnji u 2021. godini
Član 1.

Ovim pravilnikom propisuju se uslovi za ostvarivanje prava na novčane podsticaje za kapitalne investicije u poljoprivrednoj proizvodnji, postupak za njihovo ostvarivanje, vrsta, visina i način isplate novčanih podsticaja,obaveze korisnika podsticaja nakon njihovog primanja, rokovi, kao i potrebna dokumentacija i obrasci.

Član 2.
  1. Pravo na novčane podsticaje za kapitalne investicije u poljoprivrednoj proizvodnji mogu da ostvare fizička i pravna lica (u daljem tekstu: korisnik podsticaja) sa prebivalištem, odnosno sjedištem u Republici Srpskoj, koja obavljaju poljoprivrednu proizvodnju na teritoriji Republike Srpske i koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava (u daljem tekstu: RPG) kao komercijalna ili
    kao nekomercijalna gazdinstva, kao i drugi subjekti u skladu sa članom 26. Zakona o poljoprivredi, koji su upisani u Registar korisnika podsticajnih sredstava.
  2. Novčani podsticaji za kapitalne investicije u poljoprivrednoj proizvodnji dodjeljuju se korisnicima podsticaja na osnovu javnog poziva, koji raspisuje Agencija za agrarna plaćanja (u daljem tekstu: Agencija).
  3. Javni poziv iz stava 2. ovog člana objavljuje se u jednom od dnevnih listova koji se distribuiraju na cijeloj teritoriji Republike Srpske, kao i na internet stranici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede (u daljem tekstu: Ministarstvo) i Agencije.
  4. Javni poziv je otvoren najmanje 15 dana od dana objavljivanja i obavezno sadrži: predmet javnog poziva, lica koja mogu biti učesnici javnog poziva, uslove koje je korisnik sredstava obavezan da ispuni, visinu sredstava koja se dodjeljuju, potrebnu dokumentaciju, rok za dostavljanje prijava, postupak za dodjelu sredstava i obaveze korisnika nakon dobijanja sredstava.
Pročitajte još...   Zaštita domaće proizvodnje, prazna priča ili ozbiljan plan?
Kompletan nacrt možete pronaći na LINKU OVDJE
Pravilnike za 2020. godinu možete pogledati na LINKU OVDJE 
0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Poljoprivrednici razapeti između proizvodnje i očuvanja prirode

Agro vijesti

Poljoprivrednici zabrinuti zbog promjene vremena: Hoće li proljetni mraz uništiti voće?