Nakon Pala i Rogatica planira formiranje privrednog savjeta | Agroportal.ba
Agro vijesti

Nakon Pala i Rogatica planira formiranje privrednog savjeta

U Palama je održana prva sjednica Privrednog savjeta ove opštine kojoj je prisustvovao i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske Savo Minić.

Za dobre rezultate u privredi potrebna je bolja komunikacija lokalne vlasti, privrednika i Vlade Srpske, što će ubuduće biti jedan od osnovnih zadataka Privrednog savjeta.

Kako bi sredstva iz agrarnog budžeta bila što efektnija na terenu, Minić je razgovarao s privrednicima iz Pala o dosadašnjim podsticajima i mjerama kako bi ubuduće zajednički pronašli model od obostrane koristi.

– Neposredan razgovor i obilazak terena važan je da glas naroda prilagodimo pravilnicima i normama. Treba čuti šta običan čovjek i privrednik kaže i onda će mjera biti dosta bolja i efektivnija – kaže Minić.

Pročitajte još...   Regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma 23. i 24. marta u Prnjavoru

Privredni savjet opštine Pale poslužiće i za bolju komunikaciju lokalnih privrednika i republičkih vlasti, koja do sada nije bila na zadovoljavajućem nivou.

– Kada smo osnivali Savjet namjera nam je bila upravo ovo – da napravimo komunikaciju između lokalne zajednice, Vlade i svih struktura vlasti. Ima mnogo problema koji su mali, a mogu se samo u komunikaciji riješiti, a zbog nekih šumova od prije, nisu se riješavali – kaže predsjednik Privrednog savjeta opštine Pale Nedeljko Elek.

Na prvom zasjedanju privrednika iz Pala najviše pažnje posvećeno je poljoprivrednim proizvođačima.

– Zato što je nama interesantna proizvodnja zdrave hrane i sve i jedan proizvođač koji proizvodi voće, povrće i mliječne proizvode je bitan i mi moramo sa svima njima da napravimo ozbiljnu priču, da im pomognemo u infrasturi podsticajnih mjera i svemu što im je potrebno, odnosno prije svega da obezbijede domaćinstvo, a onda i tržište – kaže načelnik Pala Boško Јugović.

Pročitajte još...   4,1 miliona KM nepovratnih sredstava uloženo u poljoprivredu

Direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Damjan Škipina rekao je da opština Pale ima veliki potencijal i mogućnost da zaokruži kompletan proces do krajnjih potrošača.

Prva sjednica Privrednog savjeta u Palama okupila je više od 50 privrednika iz ove lokalne zajednice, većinom poljoprivrednih proizvođača.

 

 

(rtrs.tv)

 

0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Proizvodimo dovoljno ulja, ali blizu 100 miliona KM ide na uvoz!

Agro vijesti

Isplaćeno više od 3,2 miliona KM premija za mlijeko