Novi proizvodni program ZZ Brka Brčko, zdrave grickalice za domaće tržište | Agroportal.ba
Agro oglasiAgro vijesti

Novi proizvodni program ZZ Brka Brčko, zdrave grickalice za domaće tržište

ZZ „Brka“ Brčko je potpisala Ugovor o dodjeli grant sredstava sa Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom SERDA i time započela implementaciju projekta „Smart Healthy Snacks“, a koji se provodi u sklopu projekta „Challenge to Change” i time započela realizaciju projekta vrijednog 169.359,23 KM.

[tie_full_img][/tie_full_img]

„Challenge to change“ projekat uspostavljen je u Bosni i Hercegovini zahvaljujući sredstvima Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju – Sida/Ambasade Švedske u Bosni i Hercegovini.

Ambasador Švedske u BiH Anders Hagelberg je povodom početka implementacije projekta predstavniku zadruge uručio certifikat o dodjeli grant sredstava.

Implementacijom ovog projekta zadruga će nabaviti potrebnu opremu za zaokruženje proizvodnje zdravih grickalica koje će biti plasirane ove godine na tržište Bosne i Hercegovine pod zadružnom robnom markom COOP.

Sa izgradnjom proizvodnog pogona COOP, a čija izgradnja počinje do kraja mjeseca, zadruga planira da zaposli 6 novih radnika i prednost će se dati mladim ljudima.

Direktor zadruge G. Rahman Šaćir se ovim putem u svoje ali i ime cijelog kolektiva zadruge Brka zahvalio Sarajevskoj regionalnoj razvojnoj agenciji SERDA, Švedskoj razvojnoj agenciji „Sida“ i Ambasadi Švedske u BiH što su odlučili da podrže naš projekt i da nam pomognu da na tržište plasiramo nove inovativne proizvode.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Očekivani prinos kukuruza devet do 12 tona po hektaru

Agro vijesti

Crveno meso iz BiH neće još na evropsku trpezu