Novi proizvodni program ZZ Brka Brčko, zdrave grickalice za domaće tržište | Agroportal.ba
Agro oglasiAgro vijesti

Novi proizvodni program ZZ Brka Brčko, zdrave grickalice za domaće tržište

ZZ „Brka“ Brčko je potpisala Ugovor o dodjeli grant sredstava sa Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom SERDA i time započela implementaciju projekta „Smart Healthy Snacks“, a koji se provodi u sklopu projekta „Challenge to Change” i time započela realizaciju projekta vrijednog 169.359,23 KM.

[tie_full_img][/tie_full_img]

„Challenge to change“ projekat uspostavljen je u Bosni i Hercegovini zahvaljujući sredstvima Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju – Sida/Ambasade Švedske u Bosni i Hercegovini.

Ambasador Švedske u BiH Anders Hagelberg je povodom početka implementacije projekta predstavniku zadruge uručio certifikat o dodjeli grant sredstava.

Implementacijom ovog projekta zadruga će nabaviti potrebnu opremu za zaokruženje proizvodnje zdravih grickalica koje će biti plasirane ove godine na tržište Bosne i Hercegovine pod zadružnom robnom markom COOP.

Sa izgradnjom proizvodnog pogona COOP, a čija izgradnja počinje do kraja mjeseca, zadruga planira da zaposli 6 novih radnika i prednost će se dati mladim ljudima.

Direktor zadruge G. Rahman Šaćir se ovim putem u svoje ali i ime cijelog kolektiva zadruge Brka zahvalio Sarajevskoj regionalnoj razvojnoj agenciji SERDA, Švedskoj razvojnoj agenciji „Sida“ i Ambasadi Švedske u BiH što su odlučili da podrže naš projekt i da nam pomognu da na tržište plasiramo nove inovativne proizvode.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Rogatički poljoprivrednici očekuju visoke prinose krompira

Agro vijesti

Promocija lanca vrijednosti proizvodnje krompira u brdskim i planinskim predjelima u BiH