Odobren novac za vođenje stečajnog postupka nad D.D. “Novi Bimeks” | Agroportal.ba
Agro vijesti

Odobren novac za vođenje stečajnog postupka nad D.D. “Novi Bimeks”

Po zahtjevu stečajnog sudije za uplatu nužnih troškova za vođenje stečajnog postupka nad D.D. „Novi Bimeks“ Vlada Brčko distrikta je odobrila 50.000 KM.

Za troškove vođenja stečajnog postupka nad ovim preduzećem Vlada je do sada više puta izdvajala novac.

Siniša Milić, gradonačelnik Brčkog rekao je da po opštoj ocjeni Vlade stečajni postupak nad ovim preduzećem traje predugo, ali da bi šteta bila veća ako bi odustali.

Stečajni postupa oduzima mnogo vremena i novca. Vlada se pojavljuje kao jedini povjerilac spreman da predujmi dio troškova nužnih za vođenje stečajnog postupka. Imamo interes da se ovaj postupak okonča, izvrši naplata naših potraživanja i da se koliko je moguće radnici obeštete. Daleko više bi izgubili ukoliko bi odustali od učešća u stečajnom postupku – rekao je Milić.

Velida Demirović, zamjenik pravobranioca Brčko Distrikta kaže da je stečajni postupak u završnoj fazi. Očekuju da bi mogao biti okončan sredinom godine.

Vrši se procjena imovine nakon čega će se ići u prodaju imovine i namirenje vjerovnika u zavisnosti od zainteresovanosti kupaca, a od ukupno šest vjerovnika Brčko distrikt ima prioritet u naplati potraživanja. Potraživanje Pravobranilaštva Distrikta za naknadu troškova parničnih postupaka u jednom predmetu je 5,1 milion i ono je prijavljeno i priznato, a u drugom predmetu koji je proizašao u stečajnom postupku je 1,9 miliona KM i mi očekujemo da u potpunosti budu namirena – rekla je Demirovićeva.

Izvor: Srpskainfo.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Gori nam pod nogama, treba kopati ali nema ko!

Agro vijesti

Cijena soje dostigla istorijski rekord