Pašalić: Očekujemo veći obim proljetne sjetve | Agroportal.ba
Agro vijesti

Pašalić: Očekujemo veći obim proljetne sjetve

U Republici Srpskoj očekuje se veći obim proljetne sjetve, što se podstiče paketom mjera koje je donijela Vlada RS, rekao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Boris Pašalić, nakon video konferencije sa ministrima poljoprivrede zemalja regiona.

Minisar Pašalić je rekao i da je Vlada RS, u okviru seta mjera za pomoć poljoprivredi, usmjerila dodatna 2,5 miliona KM za podjelu sjetvenih paketa za mala poljoprivredna gazdinstva.

Svi podsticaji poljoprivredicima su isplaćeni, a počela je i podjela regresiranog goriva za šta je izdvojeno 5,5 miliona KM. Poljoprivrednicima su, osim mjera iz agrarnog budžeta koji ove godine iznosi 75 miliona KM, na raspolaganju i dodatna povoljna kreditna sredstva Investiciono razojne banke RS, Partner fonda, te iz sredstava međunarodnih projekata u ukupnoj vrijednosti od skoro 100 miliona KM, rekao je Pašalić.

Video konferenciju ministara zapadnog Balkana organizovala je Stalna radna grupa za ruralni razvoj (SVG) na inicijativu ministra poljoprivrede Sjeverne Makedonije Trajana Dimkovskog, kako bi se na jednom mjestu stekao uvid u stanje poljprivredne proizvodnje u zemljama regiona i preduzetim mjerama u borbi protiv koronavirusa.

Pročitajte još...   Pašalić u radnoj posjeti prnjavorskom "Mladegs pak" (VIDEO)

Izvor

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Ode šećerana, i šta ćemo sad?

Agro vijesti

Za litar nafte treba da prodaju četiri litra mlijeka