Nedjelja , Novembar 17 2019
Najnovije vijesti
Početak / Agro vijesti / Pašalić: U narednom periodu oko 15.000 hektara pod sistemom za navodnjavanje

Pašalić: U narednom periodu oko 15.000 hektara pod sistemom za navodnjavanje

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Repubike Srpske Boris Pašalić izjavio je danas da bi Srpska u narednim godinama trebalo da ima ukupno 15.000 hektara zemljišta pokrivenog sistemom za navodnjavanje.

Ovo je veliki iskorak kada je riječ o navodnjavanju, a od velikog je značaja jer su prognoze takve da će u narednom periodu suše biti mnogo veći problem nego poplave ili grad.

Rekao je Pašalić novinarima u bijeljinskom naselju Crnjelovo, gdje je posjetio mjesto izgradnje sistema za navodnjavanje.

On je istakao da se žele preduprijediti svi problemi.

Osim ovog lokaliteta u Semberiji, u Crnjelovu, završavamo i sistem za navodnjavanje na oko 200 hektara u Trebinju, kao i u Ljubinju, a završili smo sistem za navodnjavanje u Novom Selu kod Bijeljine, kao i u Pelagićevu.

Prema njegovim riječima, završen je sistem u Bratuncu, a projektuje se i u Dubičkoj Ravni u Draksenićima i Skelanima, tako da će u narednim godinama kad se sve bude završeno biti obuhvaćeno više od 15.000 hektara.

Pašalić je istakao da se Ministarstvo priprema za taj period, uz napomenu da se bez sistema za navodnjavanje uskoro niko neće baviti poljoprivredom, ne samo voćarstvom, nego i ratarstvom.

Izvor: SrpskaInfo

Autor Redakcija

Redakcija
Prvi poljoprivredni portal Posavine i Semberije

Provjerite takođe

Ukupno sedam miliona maraka za obnovu poljoprivredne mehanizacije

Ministarstvo poljoprivrede uručilo je 122 rješenja poljoprivrednicima koji su ostvarili pravo na podsticaj za kapitalne …