Pašalić: U narednom periodu oko 15.000 hektara pod sistemom za navodnjavanje | Agroportal.ba
Agro vijesti

Pašalić: U narednom periodu oko 15.000 hektara pod sistemom za navodnjavanje

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Repubike Srpske Boris Pašalić izjavio je danas da bi Srpska u narednim godinama trebalo da ima ukupno 15.000 hektara zemljišta pokrivenog sistemom za navodnjavanje.

Ovo je veliki iskorak kada je riječ o navodnjavanju, a od velikog je značaja jer su prognoze takve da će u narednom periodu suše biti mnogo veći problem nego poplave ili grad.

Rekao je Pašalić novinarima u bijeljinskom naselju Crnjelovo, gdje je posjetio mjesto izgradnje sistema za navodnjavanje.

Pročitajte još...   Ministar Boris Pašalić najavio sjetvu soje na pet hiljada hektara u Lijevče polju, Posavini i Semberiji

On je istakao da se žele preduprijediti svi problemi.

Osim ovog lokaliteta u Semberiji, u Crnjelovu, završavamo i sistem za navodnjavanje na oko 200 hektara u Trebinju, kao i u Ljubinju, a završili smo sistem za navodnjavanje u Novom Selu kod Bijeljine, kao i u Pelagićevu.

Prema njegovim riječima, završen je sistem u Bratuncu, a projektuje se i u Dubičkoj Ravni u Draksenićima i Skelanima, tako da će u narednim godinama kad se sve bude završeno biti obuhvaćeno više od 15.000 hektara.

Pročitajte još...   Brane Račić, proizvođač povrća iz Gradiške, sam svoj gazda i direktor

Pašalić je istakao da se Ministarstvo priprema za taj period, uz napomenu da se bez sistema za navodnjavanje uskoro niko neće baviti poljoprivredom, ne samo voćarstvom, nego i ratarstvom.

Izvor: SrpskaInfo

Shares
Slične objave
Agro reportažeAgro vijesti

Životinjska oaza pod krošnjama plemenitih stabala

Agro vijesti

Dobar rod jabuke ali je prodaja loša (VIDEO)