Pašalić: U narednom periodu oko 15.000 hektara pod sistemom za navodnjavanje | Agroportal.ba
Agro vijesti

Pašalić: U narednom periodu oko 15.000 hektara pod sistemom za navodnjavanje

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Repubike Srpske Boris Pašalić izjavio je danas da bi Srpska u narednim godinama trebalo da ima ukupno 15.000 hektara zemljišta pokrivenog sistemom za navodnjavanje.

Ovo je veliki iskorak kada je riječ o navodnjavanju, a od velikog je značaja jer su prognoze takve da će u narednom periodu suše biti mnogo veći problem nego poplave ili grad.

Rekao je Pašalić novinarima u bijeljinskom naselju Crnjelovo, gdje je posjetio mjesto izgradnje sistema za navodnjavanje.

Pročitajte još...   Farmeri traže hitno uvođenje carina na uvoz mesa iz EU

On je istakao da se žele preduprijediti svi problemi.

Osim ovog lokaliteta u Semberiji, u Crnjelovu, završavamo i sistem za navodnjavanje na oko 200 hektara u Trebinju, kao i u Ljubinju, a završili smo sistem za navodnjavanje u Novom Selu kod Bijeljine, kao i u Pelagićevu.

Prema njegovim riječima, završen je sistem u Bratuncu, a projektuje se i u Dubičkoj Ravni u Draksenićima i Skelanima, tako da će u narednim godinama kad se sve bude završeno biti obuhvaćeno više od 15.000 hektara.

Pročitajte još...   Proizvode 150.000 litara mlijeka, nema godišnjeg i bolovanja

Pašalić je istakao da se Ministarstvo priprema za taj period, uz napomenu da se bez sistema za navodnjavanje uskoro niko neće baviti poljoprivredom, ne samo voćarstvom, nego i ratarstvom.

Izvor: SrpskaInfo

Shares
Slične objave
Agro intervjuAgro vijesti

Vladimir Usorac: Moramo zemlju dati seljacima, zemlja nije za tajkune!

Agro vijesti

Agrar i proizvodnja hrane su naša jedina šansa i moramo je iskoristiti