Za privrednike i samozapošljavanje 950.000 KM | Agroportal.ba
Agro vijesti

Za privrednike i samozapošljavanje 950.000 KM

U doboju osnovan klaster

Grad Banjaluka izdvojiće iz gradskog budžeta više od 950.000 KM kako bi pomogla lokalnim privrednicima da nabave nedostajuće mašine i povećaju proizvodnju, a zahvaljujući ovim subvencijama, i 65 građana dobiće novac kako bi sami sebe zaposlili.

U doboju osnovan klaster

Ovogodišnjim podsticajima za privredu, teškim ukupno 1,15 miliona KM, 637.000 KM biće usmjereno kao pomoć za 40 lokalnih privrednika, kojima su neophodne nove mašine kako bi osavremenili proizvodnju i povećali produktivnost.

Načelnik Odjeljenja za privredu Radenko Komljenović, ističe da je pravo na podsticaje ostvarilo 40 privrednika, nakon sprovedenog javnog poziva.

Sredstva dobijena od Grada privrednici moraju utrošiti u nabavku osnovnih sredstava. Grad sufinansira najviše 30 odsto od vrijednosti osnovnnih sredstava ili najviše 20.000 KM po preduzeću. Nabavka osnovnih sredstava se sprovodi na način da preduzeće prvo nabavi osnovno sredstvo, a Grad potom isplaćuje svoj dio za sufinansiranje.

Svaka podrška dobro dođe

Direktor preduzeća Drvna galanterija “Milinković”, Nenad Milinković, kaže da svaka pomoć i podrška dobro dođu u današnje vrijeme, a da je za njegovu firmu to od velikog značaja, pogotovo zbog činjenice da su prije pet mjeseci pretrpjeli veliku štetu od požara. 

Pročitajte još...   Pijačni barometar Bijeljina 28.10.2019

On dodaje da će mu sredstva za sufinansieranje dobro doći u nabavci TNT mašine – raskrajača za pločaste materijale.

Osim finansijske pomoći, ovo ima i drugu dimenziju. Lično, ovo doživljavam i kao jedan vid brige i podrške za nas privrednike, koji nam pokazuje da nismo sami i da neko vodi računa o nama.

Po istom javnom pozivu, 65 nezaposlenih Banjalučana ovih dana dobiće od 3.000 do 7.000 KM kako bi sami zasnovali svoj biznis. 

Pročitajte još...   Bijeljina: Organska proizvodnja voća i povrća

Ove godine, za ove svrhe će iz gradske kase biti izdvojeno 320.000 KM.

Grad Banja Luka je ove godine u budžetu obezbijedio 1,15 miliona KM za podsticaje privrednicima. Pored samozapošljavanja i nabavke mašina, ove godine će i 195.000 KM biti uloženo i u opremanje kabineta praktične nastave sedam srednjih stručnih škola, s ciljem da učenici, po završetku školovanja, izađu što pripremljeniji za tržište rada.

Izvor: Nezavisne

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Proizvodnja uljarica u Lijevče polju sve zastupljenija

Agro vijesti

Ljubav prema proizvodnji piva iznjedrila zanatsku pivaru