Pčelari iz cijelog svijeta dolaze na Kongres pčelarstva u Sarajevo | Agroportal.ba
Agro vijesti

Pčelari iz cijelog svijeta dolaze na Kongres pčelarstva u Sarajevo

Sarajevo će ovog vikenda ugostiti istaknute eksperte iz sektora pčelarstva i proizvodnje i prerade pčelinjih proizvoda iz zemlje i svijeta.

Ovaj događaj najavljen za 16. i 17. novembar, već je dobio potvrde istaknutih stručnjaka i nosilaca aktivnosti u pčelarstvu iz susjednih zemalja, a očekuju se i predavači iz Turske i Ujedinjenog Kraljevstva.

Kongres će biti prilika za diskusiju o šansama za jačanje sektora pčelarstva i proizvodnje i prerade meda, te mogućnostima i preprekama za izvoz i veću prepoznatljivost bosanskohercegovačkog meda u regiji i svijetu. Glavni akcenat je ovog 4. Kongresa stavljen na apiterapiju i standardizaciju pčelinjih proizvoda.

Poručuju iz Organizacionog odbora Kongresa.

Ove godine imamo prijavljeno više od 30 radova autora koji će biti prezentirani u nekoliko grupa: apiterapije i standardizacije pčelarskih proizvoda, patologija pčelinjih zajednica, kvalitet pčelinjih proizvoda, marketing, zahtjevi kvalitete, naučna istraživanja u različitim oblastima pčelarstva.

Cilj Kongresa je okupiti akademsku zajednicu – stručnjake iz oblasti pčelarstva, poljoprivredne proizvođače, prehrambenu industriju i iskusne pčelare kako bi prezentirali svoja znanja s ciljem da se stečene informacije i znanja iskoriste za razvoj pčelarstva i razvoj ruralnih zajednica.

Pročitajte još...   Kiša i mraz zagorčali med

Izvor

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Republika Srpska: Objavljen javni poziv za kapitalne investicije

Agro vijesti

Održana skupština Asocijacije uzgajivača matica kranjske rase pčela ''Carnica''