Bakajlić: Ili dogovor ili blokada graničnih prelaza | Agroportal.ba
Agro vijesti

Bakajlić: Ili dogovor ili blokada graničnih prelaza

Danas će u Bijeljini biti održan sastanak Udruženja poljoprivrednika ’’Semberija’’ Bijeljina, Udruženja poljoprivrednika Brčko Distrikta i Udruženja poljoprivrednika iz Federacije BiH.

Na sastanak su pozvani ministar poljoprivrede RS Boris Pašalić, ministar poljoprivrede Federacije BiH Šemsudin Dedić i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

Tema sastanka je aktuelna situacija u poljoprivredi BiH i rješavanje problema oko izvoza i otkupa tovnih junadi.

Predsjednik Udruženja poljoprivednika Semberije i član Upravnog odbora Udruženja poljoprivrednika BiH Savo Bakajlić, je za portal Dešavanja u Bijeljini izjavio da ponovo šalju upozorenje da se farmeri plaše uginuća stoke, da je od 9.000 do 10.000 tovnih grla samo u Semberiji, već njih između 4.000 i 5.000 prešlo težinu od tone, što je kritično.

Mjere koje je preduzela i usvojila Vlada RS ne idu na ruku i u korist poljoprivrednih proizvođača nego samo u korist pojedinih, odnosno ’’podobnih’’ privrednih subjekata koji su nas i doveli u ovako nezavidnu situaciju.

Izjavio je Bakajlić.

Od maja iz Sarajeva slušamo samo obećanja o nastavku izvoza junećeg mesa u Tursku i dok se u BiH spore oko formiranja vlasti, trpe građani, a kvota od 3.000 tona junećeg mesa za izvoz samo će biti trenutno olakšanje, ali ne i rješenje problema.

Hoćemo dogovor, zato smo na sutrašnji sastanak i pozvali najodgovornije za rješavanje ovog problema, a na pitanje novinara portala Dešavanja u Bijeljini šta će biti ako do dogovora ne dođe, Bakajlić je rekao da su jednom krenuli u blokadu graničnog prelaza Rača i odustali, a da ako budu morali ponovo da krenu ka graničnom prelazu Rača da će ga i blokirati, i ne samo taj, nego i ostale granične prelaze, sve dok se ne riješi ovaj problem.

Pročitajte još...   Stočna pijaca Bijeljina 03.07.2018. godine

Iskreno se nadamo da do toga neće doći i da će dogovor biti postignut zaključio je Bakajlić.

Sastanak će biti održan u Privrednoj komori Bijeljina, (Agrotržni centar Bijeljina), sa početkom u 11.00 časova, a izjave za medije su predviđene za 12.00 časova.

Pročitajte još...   Podsticaji Agrarnog fonda grada Bijeljine, za poljoprivrednike 1,2 miliona KM

Izvor

Shares
Slične objave
Agro vijestiPijačni barometar

Vremenska prognoza za prvi dan jeseni

Agro vijesti

Poljoprivrednim proizvođačima iz Srebrenika 100.000 KM podrške