Bakajlić: Ili dogovor ili blokada graničnih prelaza | Agroportal.ba
Agro vijesti

Bakajlić: Ili dogovor ili blokada graničnih prelaza

Danas će u Bijeljini biti održan sastanak Udruženja poljoprivrednika ’’Semberija’’ Bijeljina, Udruženja poljoprivrednika Brčko Distrikta i Udruženja poljoprivrednika iz Federacije BiH.

Na sastanak su pozvani ministar poljoprivrede RS Boris Pašalić, ministar poljoprivrede Federacije BiH Šemsudin Dedić i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

Tema sastanka je aktuelna situacija u poljoprivredi BiH i rješavanje problema oko izvoza i otkupa tovnih junadi.

Predsjednik Udruženja poljoprivednika Semberije i član Upravnog odbora Udruženja poljoprivrednika BiH Savo Bakajlić, je za portal Dešavanja u Bijeljini izjavio da ponovo šalju upozorenje da se farmeri plaše uginuća stoke, da je od 9.000 do 10.000 tovnih grla samo u Semberiji, već njih između 4.000 i 5.000 prešlo težinu od tone, što je kritično.

Mjere koje je preduzela i usvojila Vlada RS ne idu na ruku i u korist poljoprivrednih proizvođača nego samo u korist pojedinih, odnosno ’’podobnih’’ privrednih subjekata koji su nas i doveli u ovako nezavidnu situaciju.

Izjavio je Bakajlić.

Od maja iz Sarajeva slušamo samo obećanja o nastavku izvoza junećeg mesa u Tursku i dok se u BiH spore oko formiranja vlasti, trpe građani, a kvota od 3.000 tona junećeg mesa za izvoz samo će biti trenutno olakšanje, ali ne i rješenje problema.

Hoćemo dogovor, zato smo na sutrašnji sastanak i pozvali najodgovornije za rješavanje ovog problema, a na pitanje novinara portala Dešavanja u Bijeljini šta će biti ako do dogovora ne dođe, Bakajlić je rekao da su jednom krenuli u blokadu graničnog prelaza Rača i odustali, a da ako budu morali ponovo da krenu ka graničnom prelazu Rača da će ga i blokirati, i ne samo taj, nego i ostale granične prelaze, sve dok se ne riješi ovaj problem.

Pročitajte još...   Ko će kupiti Fabriku šećera iz Bijeljine?

Iskreno se nadamo da do toga neće doći i da će dogovor biti postignut zaključio je Bakajlić.

Sastanak će biti održan u Privrednoj komori Bijeljina, (Agrotržni centar Bijeljina), sa početkom u 11.00 časova, a izjave za medije su predviđene za 12.00 časova.

Pročitajte još...   Kompanija "Bosnaplod" iz Brčkog u 2017. otkupila 4000t voća od domaćih proizvođača

Izvor

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Gori nam pod nogama, treba kopati ali nema ko!

Agro vijesti

Cijena soje dostigla istorijski rekord