Četvrtak , 9 Jula 2020
Početak / Agro vijesti / Dodijeljeni certifikati polaznicima obuke po “Programu samozapošljavanja u poljoprivredi na području Distrikta za 2019. godinu”

Dodijeljeni certifikati polaznicima obuke po “Programu samozapošljavanja u poljoprivredi na području Distrikta za 2019. godinu”

U Omladinskom centru u Brčkom danas je upriličena podjela certifikata za sve učesnike koji su uspješno završili obuku po Programu samozapošljavanja u poljoprivredi. Organizatori obuke su Vlada Brčko distrikta i Odjeljenje za poljoprivredu u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje. Za ovu namjenu iz Odjeljenja za poljoprivredu je izdvojeno 550.000 KM.

Posao dj-a odlučio je da zamijeni poljoprivredom. Mladi Đorđe Kovač na ovaj korak odlučio se kako bi nastavio porodičnu tradiciju. Prijavio se na Program Vlade i prošao potrebnu obuku. Očekuje da će njegov biznis plan biti među izabranim.

Svi kandidati koji su prošli obuku svoje biznis planove treba da predaju do 5 marta u Odjeljenje za poljoprivredu. Izabrano će biti između 25 i 27 aplikatora. Uspješnim kandidatima će biti dodijeljen novac u iznosu od 20 do 25 hiljada KM.

Naša očekivanja su da će oni uspješno da prođu taj period samog osnivanja preduzeća i da će da osnuju svoje preduzeće te da na selu razvijaju dalje poslovanje, da obezbijede dalji opstanak naših ljudi na selu, naših sugrađana, a također da eventualno obezbijede dodatno zapošljavanje.

Istakao je Vlado Jeftić, direktor Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta.

Izvor

Autor Redakcija

Redakcija
Prvi poljoprivredni portal Posavine i Semberije

Provjerite takođe

Odobren izvoz sadnog materijala na tržište Rusije

Košarac: Posljedice na privredu biće još veće

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao je danas u …