Petričević: Nastavak podrške domaćim privrednicima | Agroportal.ba
Agro vijesti

Petričević: Nastavak podrške domaćim privrednicima

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević izjavio je da je resorno ministarstvo u stalnom kontaktu sa domaćim privrednim društvima, koja će podržavati i u narednom periodu.

Kroz svoje kapacitete i nadležnosti radićemo na uvezivanju kompanija i pronalasku partnera u Republici Srpskoj i regionu.

Rekao je Petričević novinarima u Aleksandrovcu u opštini Laktaši, gdje je posjetio kompaniju “Dukat”.

Prema njegovim riječima, Ministarstvo želi da u ovim teškim vremenima za domaću privredu pošalje poruku i utiče na svijest potrošača o značaju kupovine domaćih proizvoda.

Na taj način čuvamo radna mjesta, jačamo domaću privredu i svakako više novca zadržavamo u Republici Srpskoj.

Petričević je rekao da je danas posjetio uspješnu domaću kompaniju čiji su proizvodi već godinama prepoznatljiv brend na tržištu Republike Srpske.

Riječ je o kompaniji koja se bavi proizvodnjom sredstava za dezinfekciju, koji su u trenutnoj situaciji bili deficitarni na tržištu.

Direktor proizvodnje u kompaniji “Dukat” Dragan Ždrnja rekao je da ova kompanija zapošljava 363 radnika, a njih 112 radi u proizvodnji.

Proizvodimo šest vlastitih brendova. U procesu proizvodnje konstantno usavršavamo kvalitet proizvoda, a prednost dajemo domaćim sirovinama. U vrijeme krize izazvane virusom korona nismo otpuštali radnike, a u planu je proširenje proizvodnje i uvođenje novih proizvoda za dezinfekciju.

Ždrnja kaže da je centrala kompanije u Banjaluci i da vrše distribuciju 20 robnih marki poznatih regionalnih proizvođača iz još tri poslovne jedinice na teritoriji BiH.

Pročitajte još...   BIH uvozi trećerazredno meso iz Evropske Unije, a izvozi ništa

Izvor

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Republika Srpska: Objavljen javni poziv za kapitalne investicije

Agro vijesti

Održana skupština Asocijacije uzgajivača matica kranjske rase pčela ''Carnica''