Počela sa radom nova fabrika za preradu ribe u Živinicama | Agroportal.ba
Agro oglasiAgro vijesti

Počela sa radom nova fabrika za preradu ribe u Živinicama

U okviru poslovne zone Opštine Živinice počela je sa radom Fabrika za preradu ribe. Prije par mjeseci u proizvodnju je ušla sa probnim radom u kojem se obavljaju potrebna testiranja. Uspješno završena prva faza probnog rada je rezultirala i zvaničnim otvaranjem navedene fabrike, koja zapošljava 120 žena.

Problem dozvole za izvoz

Međutim, da bi se upotpunosti zadovoljio kapacitet planiranih radnih mjesta, ovoj fabrici je neophodna Dozvola za izvoz. Tim povodom Direktor Fabrike za  preradu ribe je inicirao sastanak sa načelnikom Kamenjakovićem. Dogovoreno je da se zajedničkim zalaganjem, preko Federalnog ministarstva za poljoprivredu, dođe do Dozvole za izvoz. Koja bi omogućila zapošljavanje još 200 žena.

Pročitajte još...   U Živinicama će se graditi prvi pčelarski centar, bit će zaposleno 70 osoba

Poslodavac kroz radna mjesta u fabrici omogućava zapošljavanje svakoj ženi bez obzira na nivo obrazovanja. Sa ciljem jačanja njenog položaja u porodici ali i u društvu. Ono što je bitno jeste riješiti problem kako bi se konačno krenulo sa radom punim pogonom.

Uspostavljanjem poslovnih zona na području Opštine Živinice kao osnov za razvoj svake lokalne zajednice predstavlja odrednicu politike koju vodi načelnik Samir Kamenjaković zajedno sa saradnicima koji rade na razvoju Općine Živinice.

Nove poslovne zone

Cilj je novim poslovnim zonama, te poboljšanjem uslova rada u postojećim, osnažiti živiničku privredu i smanjiti nezaposlenost. Centar za biznis, Udruženje poslodavaca Živinice, pomoć opštinske administracije su samo neki od benefita koje ulagači mogu dobiti od Opštinske uprave.

Pročitajte još...   Ženske ruke krote zemlju i traktor

Opština Živinice nudi poslovne zone sa uređenom infrastrukturom. Komunikacije, te edukovanu i mladu radnu snagu. Dakle, kako domaći investitori, tako i inostrani investitori susresti će se sa svim ovim prednostima ulaganja u poslovne zone Opštine Živinice.

Načelnik se zahvalio investitoru koji je prepoznao poslovni ambijent u Živinicama. Te što svojim ulaganjem doprinosi razvoju naše Opštine. Dodao je, da ohrabruje činjenica da se javljaju novi investitori iz BiH, i inostranstva koji su zainteresovani za ulaganje u Živinice.

0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Minić: Kontinuirano otvaramo nove teme o saradnji sa Srbijom

Agro vijesti

Plantaže Pančićeve omorike niču na jesen širom Srpske