Podrška privrednicima u RS koji ulažu u nove tehnologije | Agroportal.ba
Agro vijesti

Podrška privrednicima u RS koji ulažu u nove tehnologije

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske naredne sedmice će raspisati javni poziv za podršku privrednim subjektima iz prerađivačke industrije koji su tokom ove godine investirali sredstva u nabavku novih tehnologija i opreme, najavio je resorni ministar Vjekoslav Petričević.

Petričević je naveo da će podrška biti obezbijeđena privrednicima koji su uložili sredstva s ciljem unapređenja proizvodnog procesa, te prilagođavanja novim uslovima na tržištu prouzrokovanim samom pandemijom koronavirusa.

Javni poziv biće otvoren 15 dana i svi koji su investirali ostvarivaće pravo na dodjelu tih sredstava.

 

rekao je Petričević, koji je sa načelnikom opštine Srbac Mlađanom Dragosavljevićem posjetio privredna društva “Teksprom” i “Best teks” u ovoj lokalnoj zajednici.

Pročitajte još...   Osiguranje žitarica uz pomoć Vlade RS

On je rekao da ovo ministarstvo radi proaktivno na terenu, te da je cilj da se posjetama privrednim subjektima sagledaju njihove potrebe i uslovima poslovanja izazvanim pandemijom koronavirusa.

Razgovarali smo o svim aktivnostima Ministarstva koje mogu biti od koristi samim privrednicima. Upravo smo se dotakli i teme koju je i načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević iznio, a to je mogućnost većeg izdvajanja po osnovu unapređenja tehnološkog razvoja privrednih subjekata, nabavki mašina, kao i svih procesa unutar toga.

naglasio je Petričević.

0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Kalenderovački sir na listi nematerijalnog kulturnog nasljeđa Srpske

Agro vijesti

Lutrija naći sezonce za berbu povrća i voća