Pomoć za pčelare u vidu 4.300 kilograma šećera za prihranu pčela | Agroportal.ba
Agro vijesti

Pomoć za pčelare u vidu 4.300 kilograma šećera za prihranu pčela

Opštinske vlasti u Milićima su članovima lokalnog Udruženja pčelare “Matica” uručile 4.300 kilograma šećera. Vrijednosti pomoći je oko 3.500 KM. Pomoć će služiti za potrebe prihrane pčelinjih društava, izjavio je samostalni stručni saradnik za poljoprivredu u ovoj opštini Dejan Golić, srpskainfo.

Vanredna sredstva

On je objasnio da je ova pomoć obezbijeđena sredstvima za vanredne intervencije iz opštinskog budžeta, na zahtjev pčelara Udruženja “Matica” zbog loše godine za proizvodnju meda.

Vjerujemo da će ova mjera pomoći pčelarima da održe proizvodnju i prihrane pčelinja društva u ovom teškom periodu. Opština će u narednoj godini i pčelare uvrstiti u korisnike redovnih podsticaja, rekao je Golić.

Malo ali korisno

Predsjednik Udruženja pčelara “Matica” Radomir Dimitrić rekao je da to udruženje okuplja 13 članova, sa više od 1.000 košnica.

Pročitajte još...   Bogatiji za 300 fazanskih pilića

On je dodao da će ova pomoć opštine pčelarima dobro doći u ovom periodu, kada je sezona prihrane pčela.

Danas ćemo članovima Udruženja podijeliti po četiri kilograma šećera po košnici. To nije dovoljno da se podmire potrebe, ali svaka pomoć je korisna, rekao je Dimitrić.

Opština Milići, uz podršku Razvojnog programa UN (UNDP), ranije je pčelarima u toj opštini podijelila opremu za proizvodnju sporednih pčelarskih proizvoda, koju je dobilo 14 pčelara u toj opštini.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Poljoprivrednik Ibrahim Aganović kasnom sortom jagoda prevario mrazeve

Agro vijesti

Proizvođači paprika iz Doboja s njiva stigli na predavanje