Pomoći poljoprivredni sektor sa dodatnim sredstvima
Agro vijesti

Pomoći poljoprivredni sektor sa dodatnim sredstvima

pomoći poljoprivredi

Na prijedlog Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Vlada FBiH je, na jučerašnjoj sjednici u Sarajevu, usvojila Odluku o dodjeli finansijske pomoći izvozno orijentisanim privrednim društvima, zadrugama, obrtima i drugim pravnim subjektima iz poljoprivredno-prehrambenog sektora u okolnostima pandemije COVID-19.

Sredstva u ukupnom iznosu od 8.199.933,02 KM će biti dodijeljena na ime finansijske pomoći, prema odobrenim zahtjevima. Za 31 izvozno orjentirani privredni subjekti iz poljoprivredno-prehrambenog sektora. Sredstva su obezbijeđena u Budžetu FBiH za 2020. godinu na razdjelu subvencija privatnim preduzećima i poduzetnicima Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Pročitajte još...   Vrijedni Mićići ponosni na potpuno prirodno povrće, voće, med, rakiju i pekmez

Javni poziv možete pogledati ovdje LINK

Nadzor i kontrola

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva zaduženo je da sa subjektima iz ove odluke potpiše ugovor i vrši kontinuiran nadzor nad utroškom sredstava. Sve u skladu sa Uredbom o interventnim mjerama za podršku ugroženim sektorima privrede Federacije BiH u okolnostima pandemije COVID-19.

Pročitajte još...   Javna rasprava - Nacrt pravilnika o pčelarstvu

Podsjetimo Federalna vlada je ovom odlukom u tekućoj godini kao pomoć privredi izdvojila 90 miliona KM.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Uzgajivačima svinja se sprema zatvaranje

Agro vijesti

Jabuka iz uvoza preplavila tržište (VIDEO)