Poziv uzgajivačima svinja na stručno savjetovanje | Agroportal.ba
Agro intervjuAgro vijesti

Poziv uzgajivačima svinja na stručno savjetovanje

U petak 20.04.2018. od 18:00 časova u Domu Kulture u Ražljevu, u organizaciji prvog poljoprivrednog portala Posavine i Semberije www.agroportal.ba ,održaće se stručno savjetovanje uzgajivača svinja, pod pokroviteljstvom kompanije Weld Mag doo Brčko.

O motivima da se prihvati pokroviteljstva, jednog ovakvog skupa, razgovarali smo sa vlasnikom Weld Mag doo, i poslanikom SPRS u Skupštini Brčko distrikta, g. Zoranom Kokanovićem.

Sve što mi se čini, da ima smisla  pomoći finansijski i moralno, ja ću podržati. Kako u poljoprivredi, tako u sportu ili bilo čemu drugome što je društveno korisno.

Pročitajte još...   Iz BiH lani zbog vakcina uopšte nije izvožena svinjetina, uvoz cvjeta

Konkretno, što se tiče predstojećeg „savjetovanja uzgajivača svinja“ smatram da zaslužuje podršku, jer na području gdje egzistiramo, a gdje i lično živim, postoji tradicija bavljenja svinjogojstvom.

Besmisleno je sada te uzgajivače nagovarati da se bave nekom drugom vrstom poljoprivredne proizvodnje, nego hajde da im pomognemo da budu najbolji u onome čime se već generacijama bave.

Zbog toga nam je potrebno da čujemo savjete i iskustva, najboljih stručnjaka iz te branše, pa onda sami proizvođači da uvide šta je potrebno da unaprijede, a šta je potrebno sistemski mijenjati, i u tom pravcu da usmjerimo dalje djelovanje.

Pročitajte još...   Stalni rast proizvodnje mlijeka u Republici Srpskoj

Vjerujem da predstojeće savjetovanje uzgajivača svinja, može poslužiti kao početak većeg angažmana samih poljoprivrednih proizvođača iz te oblasti, ali i nadležnih sa svih nivoa vlasti, kako bi se napravio korak naprijed u ovoj poljoprivrednoj proizvodnji, karakterističnoj za ovu regiju. Ovim putem pozivam sve zainteresovane uzgajivače svinja i sve druge zainteresovane poljoprivredne proizvođače, da u što većem broju dođu na predstojeće savjetovanje.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

U BiH neiskorišteno ostalo 15 miliona litara mlijeka

Agro vijesti

Primjedbe i sugestije na nacrt Pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela za 2021. godinu

Komentariši