Ponedjeljak , 6 Jula 2020
Početak / Agro vijesti / Poziv za interventni otkup tovnih junadi u RS

Poziv za interventni otkup tovnih junadi u RS

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske pozvalo je otkupljivače junadi da do 8. novembra izraze zainteresovanost za interventni otkup junadi minimalne težine 550 kilograma žive mjere od domaćih uzgajivača.

 

Poziv se odnosi na otkupljivače junadi sa sjedištem u Republici Srpskoj koji su registrovani za obavljanje djelatnosti klanja, prerade i izvoza živih životinja, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Pravo na izražavanje interesa imaju otkupljivači junadi koji imaju veterinarski kontrolni broj ili identifikacioni broj farme za subjekte koji vrše izvoz, a prema evidencijama Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i koji dostave dokumentaciju preciziranu u pozivu koji otkupljivači mogu preuzeti na internet stranici Ministarstva.

Količine za koje otkupljivač izražava zainteresovanost ne mogu biti manje od 200 grla, a period otkupa je do 31. januara.

Osim poziva, otkupljivači na internet stranici Ministarstva mogu pronaći i spisak proizvođača junadi prema evidenciji Agencije za agrarna plaćanja Republike Srpske.

Rok za interesovanje za interventni otkup junadi je do petka 8. novembra do 10 časova.

Prijave na poziv se dostavljaju lično ili putem elektronske pošte na adresu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Ministarstvo je poziv objavilo na osnovu zaključka Vlade Republike Srpske od 31. oktobra o potrebi hitnog interventnog otkupa tržišnih viškova tovnih junadi. 

Autor Redakcija

Redakcija
Prvi poljoprivredni portal Posavine i Semberije

Provjerite takođe

Agrarni fond grada Bijeljina: Podsticaj za otkupljenu junad 50 feninga po kilogramu

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić izjavio je da će, posredstvom Agrarnog fonda grada Bijeljina, Gradska uprava …