Ponedjeljak , 30 Marta 2020
Početak / Agro savjeti / Predavanje o tehnologijama čuvanja voća

Predavanje o tehnologijama čuvanja voća

U Ugljeviku će sutra biti održano predavanje i radionica o savremenim tehnologijama u čuvanju voća, najavljeno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Predavač je stručnjak Nenad Magazin sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, a u planu su posjete i praktična obuka na terenu u nekim od obližnjih zasada i hladnjača u kojima firme skladište voće i vrše dalje sortiranje i pakovanje za prodaju.

Ovo predavaće je prilika za učesnike, uključene u proizvodnju, otkup i plasman voća, prvenstveno jabuke, kruške, šljive, ali i ostalog voća, da se upoznaju sa savremenim trendovima kada je u pitanju berba i čuvanje voća, kao i savremenim tehnologijama čuvanja voća.

Nova znanja

Edukacija i praktična radionica treba da okupi ključne aktere u proizvodnji, otkupu i plasmanu voća i prenese nova znanja kada je u pitanju berba i čuvanje, odnosno upravljanje proizvodima nakon berbe, što je neophodno za dalji rad na jačanju, razvoju i boljem pozicioniranju proizvodnje voća u BiH.

Radionica o temi “Upravljanje proizvodima nakon berbe – berba i čuvanje jabuke, kruške i šljive, kao i savremene tehnologije u čuvanju voća” dio je zajedničkog projekta USAID i Vlade Švedske za razvoj tržišne poljoprivrede u BiH “Farma dva”, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Predavanje će biti održano u Centru za kulturu u Ugljeviku u 10.00 časova.

Izvor

Autor Redakcija

Redakcija
Prvi poljoprivredni portal Posavine i Semberije

Provjerite takođe

Prerađivači voća i povrća u Semberiji zadovoljni ovogodišnjom preradom

Prerađivači voća i povrća u Semberiji zadovoljni su ovogodišnjom preradom. Iako je sirovina za 20 …