Predložena saradnja na uzgoju divljači sa Vukovarsko-Sremskom županijom | Agroportal.ba
Agro vijesti

Predložena saradnja na uzgoju divljači sa Vukovarsko-Sremskom županijom

Bijeljinu su danas posjetili predstavnici Vukovarsko-Sremske županije iz Hrvatske koji su predstavnicima Gradske uprave Grada Bijeljina predložili saradnju lovačkih društava sa područja Semberije i ove županije.

[tie_full_img][/tie_full_img]

Zamjenik župana Vukovarsko-sremske županije Josip Dabro je istakao da je ova županija prednjači u Hrvatskoj u povlačenju sredstava iz evropskih fondova kroz razne oblike operativnih programa Evrpske Unije, odnosno, da za realizaciju projekata već godinama ostvaruju prekograničnu saradnju sa Srbijom, kao da im je želja da saradnju ostvare i sa BiH.

Grad Bijeljina je najozbiljniji partner za ovakve projekte i danas smo dobili podršku za našu ideju da lovačko društvo iz ovog Grada ostvari saradnju sa lovačkim društvom iz Vukovarsko-Sremske županije na uzgoju jelena lopatara. Područje Semberije je ranije bilo prirodno stanište za ovu vrstu divljači i ideja je da, uz pomoć sredstva fondova Evropske Unije, obezbijedimo stanište na kome bismo uzgajali jelene i dalje ih reprodukovali, naveo je Dabro.

Predstavnici Grada Bijeljina su podržali ovu ideju, a ovom prilikom su najavljeni dalji razgovori oko njene realizacije, kao i da će u projekat biti uključeni poljoprivredni fakulteti iz Osijeka i Bijeljine.

Pročitajte još...   Plastenička proizvodnja unosan posao za male poljoprivrednike

Dabro je napomenuo da ovakve projekte sa 85 odsto sredstava sufinansira Evropska Unija, dok 15 odsto izdvajaju lokalne zajednice, ali i da je ovo prilika za zapošljavanje građana i očuvanje biološke raznovrsnosti i eko-sistema.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Uzgajivačima svinja se sprema zatvaranje

Agro vijesti

Jabuka iz uvoza preplavila tržište (VIDEO)