Prirodna kozmetika Goga – domaći brend, pravi kvalitet | Agroportal.ba
Agro reportažeAgro vijesti

Prirodna kozmetika Goga – domaći brend, pravi kvalitet

U posljednje vrijeme veliku pažnju plijeni izrada prirodnih preparata iz kućne radinosti.To je dokaz da Bosna i Hercegovina obiluje prirodnim bogatstvima, bioraznilokošću flore.

U centru BiH, u naselju Radunice kod Žepča, vrijedna Gordana Antolović otkrila mi je tajne svoje prirodne ljepote i izgleda. Veliku zaslugu u tome ima način života i rada. U prilog tome otkrila mi je mnogo zanimljivih stvari iz svog svakodnevnog života.

Od malih koraka do uspješno registrovane firme

Za samo nekoliko godina Prirodna kozmetika Goga iz Žepča postala je prepoznatljiv brend na domaćem tržištu.

Kada sam prije dvije godine upoznala ovu vrijednu ženu, njen posao je bio tek u početnoj fazi. Njen posao je od našeg prvog susreta do danas znatno uznapredovao. Danas Gordana ima uspješno registrovanu firmu koja se bavi prodajom i izradom prirodne kozmetike.

Zdravlje je najbitnije

Sve češće pominjanje prirodnih preparata iz kućne radinosti bila je prekretnica da, po struci medicinska sestra, Gordana Antolović i sama proizvede kozmetiku koja je zdrava. Te bez hemijskih agenasa u svojoj strukturi. Obzirom da je okružena prirodom, nije bilo teško učiniti prvi korak. U početku je njen kozmetički asortiman brojao dvadesetak proizvoda, prirodnih preparata u kojima nema hemikalija, sintskih boja niti vještačkih mirisa. Kako mije otkrila, sve je uradila isključivo svojim rukama i od prirodnih sastojaka.

Pročitajte još...   Zagarantovan otkup ljekovitog bilja i kornišona

Ima i vlastitu biljnu apotetku

S obzirom da je početak bio težak a asortiman znatno manji nego danas,uz trud, rad ali i poznanstvo, proširila je proizvodni asortiman na pedeset proizvoda prirodne kozmetike. Te je otvorila i vlastitu biljnu apoteku koja se nalazi u sklopu njenog doma gdje živi i radi,u Radunicama. Svaki od tih proizvoda pronašao je svoje kupce.

Razlog zbog kojeg je apoteka u sklopu kuće je taj što istovremeno ne može biti u gradu i raditi na proizvodnji.

S obzirom da su ljudi prepoznali kvalitet mojih proizvoda, ljudima nije daleko doći ni iz Gračanice, Tuzle, Sarajeva jer vole doći van grada i uživati u ljepotama našeg kraja.

Prodajni asortiman kozmetike Goga je raznolik

Ovaj posao zahtjeva puno rada,trud ali i ljubavi,stoga je prodaja i proizvodnja prirodne kozmetike pisao koji se mora ozbiljno shvatiti. Od proizvoda koji se mogu naći na listi boljne apoteke Goga izdvojila sam one najprodavanije i najtraženije.

To su prije svega ulja za masažu tijela ,kao i oralnu konzumaciju (klinčić-cimet, lavanda, bršljan, neven, kantarion, bosiljak, ruzmarin).

Takođe se među proizvodima nalaze i masne kreme (melemi) od raznih ljekovitih biljaka kao što su: neven, kokos, lavanda, trava iva, ruzmarin.

  • Hidratantna krema od smilja i kokosa.
  • Zatim su tu i razni tonici za hidrataciju lica.
  • Tinkture-kaduljin ocat, trava iva, karmelićanska vodica za smirenje cijelog organizma i imunitet
  • Prirodni deo stikovi
  • Serumi za kosu
  • Prehrambeni proizvodi za djecu i odrasle
Pročitajte još...   Hercegovačke proizvođače srijemuša nije omela ni pandemija

U posljednje vrijeme u prodajni asortiman uvrstila je i čajeve, s obzirom da živi u prirodnom okuženju udaljenom od grada, gdje je zrak i prostor čist i svež.

Pčelinji proizvodi, maslinovo i eterična ulja ljekovitih  biljaka samo su neki od osnovnih sastojaka za pravljenje balzama, krema, pilinga i drugih proizvoda iz linije prirodne kozmetike koju proizvodi.

Kako je u razgovoru Gordana istakla,glavni razlog zašto se bavi ovim poslom jeste taj da se trebamozdravo ophoditi prema sebi i nastojati što više izbjegavati hemije u svakodnevnoj upotrebi. A mi smo itekako bogati prirodom,i sve treba iskoristiti na najbolji način.

Obzirom da je Gordana od samog početka nastojala i težila ka tome da bude korak ispred,registrovala je svoju firmu. Ali i pored toga njeni proizvodi se mogu naći u određenim apotekama na području Žepča.

Uspjeh naše sagovornice je više nego očigledan dokaz da velika ljubav prema poslu,rad i trud mogu rezultirati pozitivnim uspjehom kako u materijalnom tako i u zdravstvenom pogledu.

 

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Uzgajivačima svinja se sprema zatvaranje

Agro vijesti

Jabuka iz uvoza preplavila tržište (VIDEO)