Četvrtak , 2 Aprila 2020
Početak / Agro vijesti / Proizvodi proizvedeni u mljekari Inmer osvojili čak tri Zlatne medalje na sajmu u Gradačcu

Proizvodi proizvedeni u mljekari Inmer osvojili čak tri Zlatne medalje na sajmu u Gradačcu

Na 46. Međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije u Gradačcu, proizvodi proizvedeni u mljekari Inmer su osvojili čak tri Zlatne medalje za kvalitet proizvoda.

Kontinuiran rad na postizanju vrhunske kvalitete proizvoda u kompaniji Inmer koja je dio Lactalis Group još jednom je prepoznat i nagrađen.

Tri medalje koje su ove godine osvojili proizvodi Domaće blago Ayran, Dukat tekući jogurt i Dukat Brzo&Fino Mileram sa 30 posto masnoće potvrda su njihovog kvaliteta, koji je iz godine u godinu na najvišem nivou. Inače, ovi proizvodi su i ranijih godina nagrađivani sa najvišim priznanjima. 

Provjeru kvaliteta svih proizvoda u konkurenciji i ove godine vršio je Poljoprivredno – prehrambeni fakultet iz Sarajeva. Najviše prijavljenih proizvoda je u oblasti mliječne industije.

Ponosni smo na naše proizvode, a Zlatne medalje koje osvajamo na nezavisnim testiranjima su potvrda našeg truda u proizvodnji i održavanju kvalitete proizvoda na najvišem nivou. Svi proizvodi koji su odlikovani ove godine i ranijih godina su dobijali Zlatne medalje.

Izjavili su iz kompanije Lactalis BH. 

Tokom četiri dana sajma, koji traje do 31. augusta, svoje proizvode će predstaviti oko 320 izlagača iz BiH, zemalja regije i Evropske unije. Oni će, na više od 5.000 kvadratnih metara otvorenog i zatvorenog sajamskog prostora predstaviti sjemenski i sadni materijal, svježe voće i povrće te prerađevine, meso i mesne prerađevine, alate i mehanizacije te domaće životinje.

Izvor: Klix

Autor Redakcija

Redakcija
Prvi poljoprivredni portal Posavine i Semberije

Provjerite takođe

Za podsticanje proizvodnje mlijeka 40 odsto agrarnog budžeta

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić izjavio je danas u Novom Sadu …