Proizvodi proizvedeni u mljekari Inmer osvojili čak tri Zlatne medalje na sajmu u Gradačcu | Agroportal.ba
Agro vijesti

Proizvodi proizvedeni u mljekari Inmer osvojili čak tri Zlatne medalje na sajmu u Gradačcu

Na 46. Međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije u Gradačcu, proizvodi proizvedeni u mljekari Inmer su osvojili čak tri Zlatne medalje za kvalitet proizvoda.

Kontinuiran rad na postizanju vrhunske kvalitete proizvoda u kompaniji Inmer koja je dio Lactalis Group još jednom je prepoznat i nagrađen.

Tri medalje koje su ove godine osvojili proizvodi Domaće blago Ayran, Dukat tekući jogurt i Dukat Brzo&Fino Mileram sa 30 posto masnoće potvrda su njihovog kvaliteta, koji je iz godine u godinu na najvišem nivou. Inače, ovi proizvodi su i ranijih godina nagrađivani sa najvišim priznanjima. 

Pročitajte još...   Teška situacija u peradarskom sektoru u Bosni i Hercegovini

Provjeru kvaliteta svih proizvoda u konkurenciji i ove godine vršio je Poljoprivredno – prehrambeni fakultet iz Sarajeva. Najviše prijavljenih proizvoda je u oblasti mliječne industije.

Ponosni smo na naše proizvode, a Zlatne medalje koje osvajamo na nezavisnim testiranjima su potvrda našeg truda u proizvodnji i održavanju kvalitete proizvoda na najvišem nivou. Svi proizvodi koji su odlikovani ove godine i ranijih godina su dobijali Zlatne medalje.

Izjavili su iz kompanije Lactalis BH. 

Pročitajte još...   Devet firmi iz BiH na poljoprivrednom sajmu u Kelnu

Tokom četiri dana sajma, koji traje do 31. augusta, svoje proizvode će predstaviti oko 320 izlagača iz BiH, zemalja regije i Evropske unije. Oni će, na više od 5.000 kvadratnih metara otvorenog i zatvorenog sajamskog prostora predstaviti sjemenski i sadni materijal, svježe voće i povrće te prerađevine, meso i mesne prerađevine, alate i mehanizacije te domaće životinje.

Izvor: Klix

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Majevički sir Zarac: Očuvanje tradicije i podrška ženama u udaljenim selima

Agro savjetiAgro vijesti

Priručnik za proizvođače mlijeka