Promjena vlasnika “Perutnine” uticaće i na BiH | Agroportal.ba
Agro vijesti

Promjena vlasnika “Perutnine” uticaće i na BiH

Ukrajinski prehrambeni gigant MHP, koji je kupio “Perutninu” Ptuj, u narednom periodu će nastaviti s trenutnim proizvodnim kapacitetima. U budućnosti će uzeti u razmatranje i povećanje proizvodnje, nezavisne.

Prvo analize pa aktivnosti

Potvrdila je ovo Anastasija Sobtjuk, portparolka MHP-a, koja ističe da ova grupacija želi da postane strateški investitor, što znači da žele i dalje razvijati kapacitete “Perutnine” Ptuj.

Kada se sprovede dubinska analiza, MHP će biti u stanju da predstavi detaljne informacije i upute o razvoju i poboljšanjima koja će biti implementirana u narednom periodu, rekla je Sobtjukova, koja je dodala da žele da preuzmu cijelu “Perutninu” Ptuj.

Promjene u BiH

Ona ističe da će biti promjena i u pogonima u BiH, odnosno u Brezi i Srpcu, te da očekuju da će ove promjene donijeti različitim dioničarima više benefita i prednosti.

Pročitajte još...   Pašalić: Očekujemo da se zbrine do 20.000 tona povrća

Dodala je da je MHP javna i odgovorna kompanija, s jakom korporativnom kulturom i principima, koja posluje na Londonskoj berzi.

Grupacija MHP

Iza ukrajinske grupacije MHP stoji Jurij Kosjuk, milijarder sa “Forbesove ” liste, te je njegovo bogatstvo procijenjeno na 1,4 milijarde dolara. “Forbes” ga je svrstao na 1561. mjesto najbogatijih ljudi.

Pročitajte još...   Uputstva za sjetvu putem aplikacije

Kompaniju MHP preuzeo je 2008. godine i sada posjeduje oko 77 odsto ove kompanije.

Ovaj milijarder je prepoznatljiv i po jahti “Valerie”, dužine 85 metara, a koja je procijenjena na 150 miliona dolara.

“Perutnina” Ptuj tokom prošle godine proizvela je više od 82.000 tona mesa peradi i više od 29.000 tona pilećih kobasica, dok je prošle godine ostvarila prihod od oko 257 miliona evra, što je za 4,8 odsto više nego u 2016. godini.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Uzgajivačima svinja se sprema zatvaranje

Agro vijesti

Jabuka iz uvoza preplavila tržište (VIDEO)