Promjena vlasnika "Perutnine" uticaće i na BiH | Agroportal.ba
Agro vijesti

Promjena vlasnika “Perutnine” uticaće i na BiH

Ukrajinski prehrambeni gigant MHP, koji je kupio “Perutninu” Ptuj, u narednom periodu će nastaviti s trenutnim proizvodnim kapacitetima. U budućnosti će uzeti u razmatranje i povećanje proizvodnje, nezavisne.

Prvo analize pa aktivnosti

Potvrdila je ovo Anastasija Sobtjuk, portparolka MHP-a, koja ističe da ova grupacija želi da postane strateški investitor, što znači da žele i dalje razvijati kapacitete “Perutnine” Ptuj.

Kada se sprovede dubinska analiza, MHP će biti u stanju da predstavi detaljne informacije i upute o razvoju i poboljšanjima koja će biti implementirana u narednom periodu, rekla je Sobtjukova, koja je dodala da žele da preuzmu cijelu “Perutninu” Ptuj.

Promjene u BiH

Ona ističe da će biti promjena i u pogonima u BiH, odnosno u Brezi i Srpcu, te da očekuju da će ove promjene donijeti različitim dioničarima više benefita i prednosti.

Pročitajte još...   Uzavrele strasti na relaciji Mirjanić - Šarović, ko je "sredio dozvolu" pitanje je sad?

Dodala je da je MHP javna i odgovorna kompanija, s jakom korporativnom kulturom i principima, koja posluje na Londonskoj berzi.

Grupacija MHP

Iza ukrajinske grupacije MHP stoji Jurij Kosjuk, milijarder sa “Forbesove ” liste, te je njegovo bogatstvo procijenjeno na 1,4 milijarde dolara. “Forbes” ga je svrstao na 1561. mjesto najbogatijih ljudi.

Pročitajte još...   Ukrajinac iz Prijedora, bavi se uzgojem gusaka

Kompaniju MHP preuzeo je 2008. godine i sada posjeduje oko 77 odsto ove kompanije.

Ovaj milijarder je prepoznatljiv i po jahti “Valerie”, dužine 85 metara, a koja je procijenjena na 150 miliona dolara.

“Perutnina” Ptuj tokom prošle godine proizvela je više od 82.000 tona mesa peradi i više od 29.000 tona pilećih kobasica, dok je prošle godine ostvarila prihod od oko 257 miliona evra, što je za 4,8 odsto više nego u 2016. godini.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Proizvodnja uljarica u Lijevče polju sve zastupljenija

Agro vijesti

Ljubav prema proizvodnji piva iznjedrila zanatsku pivaru