Rural.ba želi biti jedinstveni glas ruralnog turizma u BiH
Agro oglasi

Rural.ba želi biti jedinstveni glas ruralnog turizma u BiH

Projekat Rural.ba poziva poslovne subjekte da se pridruže zajedničkoj platformi za razvoj ruralnog turizma od koje će koristi imati i korisnici i biznisi.

rural.ba

Projekat Rural.ba uputio je novi poziv za registraciju poslovnih subjekata, domaćinstava i pružatelja usluga iz sektora ruralnog turizma na matičnoj projektnoj platformi www.rural.ba. U pitanju je web platforma koja razvija i nudi turističke usluge, proizvode i sadržaje u ruralnim krajevima BiH, uz fokus na zadovoljavanje potreba ljubitelja ruralne gastronomije, kulture, prirode i avanturizma. Ovaj projekat implementira Balkantina a podržava Vlada Švicarske, kroz aktivnosti MarketMakers projekta.

Ko se može prijaviti?

Za učešće se mogu prijaviti svi registrirani poslovni subjekti koji obavljaju djelatnost u ruralnim krajevima, ruralna domaćinstva, proizvođači s prodajom na kućnom pragu i drugi učesnici kojima je potreban jedinstveni glas o gastronomskoj i turističkoj ponudi, kulturnim i rekreativnim sadržajima u ruralnim krajevima u BiH. Uključivanjem što većeg broja biznisa u projekat lakše će se skrenuti pažnja na nedovoljno iskorištene lokalne turističke potencijale ruralnih područja, posebno u vrijeme otežanog kretanja  izvan granica BiH.

Pročitajte još...   Uputstva za sjetvu putem aplikacije
Šta je cilj?

U cilju jačanja kapaciteta i razvoja ponude u oblasti ruralnog turizma, platforma rural.ba će poslužiti i kao servis za prezentaciju i uvezivanje seoskih domaćinstava. Ruralne destinacije i sadržaji koje one nude  preko platforme će se lakše povezati sa domaćim i stranim gostima te turističkim i razvojnim agencijama. Istovremeno, seoska domaćinstva će lakše profilirati i brendirati svoju ponudu, širiti bazu gostiju, uvezivati se, te tako racionalnije iskoristiti prirodne, kulturne, gastronomske i druge sadržaje u svojoj okolini.

Pročitajte još...   UNDP projekti za razvoj poljoprivrede u Posavini

Platforma je prvobitno osmišljena s ciljem ublažavanja posljedica pandemije COVID-19 na turistički i gastro-kulturološki sektor, no ubrzo je izašla izvan okvira ove misije i nastavila se razvijati kao sveobuhvatno rješenje za brendiranje i predstavljanje ponude ruralnog turizma u BiH. Do danas, svoje mjesto na platformi dobilo je preko 100 seoskih domaćinstva iz cijele BiH, uz otvoren poziv svim zainteresovanim pružateljima usluga da se pridruže putem sljedećeg linka.

“Haj’ na selo”

Rural.ba platformu odnedavno prati i kampanja “Haj’ na selo” koja poziva stanovništvo da posjeti bosanskohercegovačka sela kao najpoželjnje turističke destinacije. Kampanja se odvija na pet kanala društvenih mreža: Facebook, Instagram, Twitter, Linkedln i Youtube.

0Shares
Slične objave
Agro oglasi

Farmofit traži nove radne kolege!

Agro oglasi

CROAGRO međunarodni sajam poljoprivrede 01.12.2022.