Za investicije u ruralni turizam 2,55 miliona KM | Agroportal.ba
Agro vijesti

Za investicije u ruralni turizam 2,55 miliona KM

Projekat “EU for agri” objavio je javni poziv vrijedan 2,55 miliona KM za podršku investicijama u ruralni turizam u BiH.

Projekat za ciljem ima razvoj ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima, stvaranja novih i očuvanje postojećih radnih mjesta, te očuvanja prirodne i kulturne baštine, odgovarajući ujedno i na potrebe za oporavkom od krize prouzrokovane virusom korona.

Na javni poziv mogu se prijaviti isključivo partnerstva koja čine podnosilac prijave i minimalno tri partnera, a podnosilac prijave može biti jedinica lokalne samouprave, preduzeće, ali i oni subjekti koji se bave pružanjem turističkih usluga i/ili proizvoda, saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore BiH.

Svaki podnosilac prijave može aplicirati za bespovratna sredstva od 20.000 KM do 200.000 KM (bez PDV), zavisno od broja članova u partnerstvu. Za svaku investiciju podnosilac prijave i partneri moraju obezbijediti vlastito sufinansiranje u iznosu od minimalno 15 odsto od ukupnog iznosa investicije.

navodi se u saopštenju.

Pročitajte još...   Jesenja brazda 20% skuplja

Više informacija o ovom javnom pozivu dostupno je na veb-stranici Komore, a krajnji rok za podnošenje prijava je 21. decembar, do 15.00 časova.

“EU for agri” je četvorogodišnji projekat EU vrijedan 20,25 miliona evra čiji je cilj modernizacija poljoprivredno-prehrambenog sektora u BiH, a sprovode ga i sufinansiraju UNDP u BiH i Češka razvojna agencija.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Republika Srpska: Objavljen javni poziv za kapitalne investicije

Agro vijesti

Održana skupština Asocijacije uzgajivača matica kranjske rase pčela ''Carnica''