Sajam poljoprivrednih mašina u Bolonji: Proglašeni najbolji | Agroportal.ba
Agro vijesti

Sajam poljoprivrednih mašina u Bolonji: Proglašeni najbolji

Na Sajmu poljoprivredne mehanizacije EIMA 2022 koji se održava u Bolonji i periodu 9-13.11.2022. proglašeni su pobjednici različlitih kategorija.

Titulu Traktora godine 2023 ponio je Fendt 728 Vario. Glavne karakteristike pobednika su potpuno novi AGCO-Power motor sa 6 cilindara od 7,5 litara koji proizvodi 283 KS sa dodatnih 20 KS u svim uslovima. Potpuno novi menjač, novi hidraulični i sistem hlađenja i bezbjedna filtracija kabine.

Pobjednik za najbolji uslužni program 2023 je McCormick Ks6.414 P6-Drive. Jedan od glavnih naglasaka na novom McCormick Ks6.414 P6-Drive je robotizovani povershift P6-Drive mjenjač, koji nudi 6 Power Shift brzina u 4 opsega.

Pobjednik Best of Specialized 2023 New Holland T4.120 F. Sve komponente potrebne za Stage V odobrenje nalaze se ispod haube i ne utiču na veličinu traktora ili pokretiljivost. Koncept dizajna dolazi direktno iz viših dometa New Holland-a, a među najzanimljivijim karakteristikama koje možemo pronaći su: standardna kabina na ravnoj palubi, prednja viseća osovina, najniži nivo buke u kabini u kategoriji; VIS ekran iz viših dometa New Hollanda, ažurirane specifikacije hidraulike koje nude Power Beyond vezu i HER.

Pročitajte još...   Zbog loših vremenskih uslova nije zasijano 30 odsto površina

Pobjednik u kategoriji Sustainable 2023 je JCB Fastrac 4220 iCon. Uprkos izdašnim dimenzijama, JCB Fastrac iCon je veoma okretan zahvaljujući brojnim opcijama upravljanja, uključujući „režim kraba“ koje ovaj traktor čine „nježnim na tlu“. GPS sistemi i integrisane usluge povezivanja kao što su upravljanje voznim parkom i prediktivno održavanje su na novom nivou, a sve to ide zajedno sa činjenicom da JCB pruža uslugu obuke koja omogućava klijentu da prilagodi traktor svojim potrebama. Duboka optimizacija cijelog paketa „hardver + softver“ čini ovaj traktor efikasnijim, bezbednijim, udobnijim, povezanijim, pouzdanijim i pozitivno utiče na TCO i troškove potrošnje. Na kraju, ali ne i najmanje važno, maksimalna brzina (gde je dozvoljeno) na putu može biti do 60 km/h, a manje vremena na putu znači više vremena na terenu.

Pročitajte još...   Mirjanić i Mićić o izdavanju u zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske

 

 

 

0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Na policama marketa sve više domaćeg povrća

Agro vijesti

Temperature blizu 40-og podioka, poljoprivrednici strahuju od posljedica