Solarno navodnjavanje poljoprivrednog zemljišta | Agroportal.ba
Agro oglasiAgro vijesti

Solarno navodnjavanje poljoprivrednog zemljišta

Savremeno društvo se ponovo okreće razumnim i prirodnim resursima, a ono  podrazumijeva konzumiranje solarne energije. Upravo to u suštini znači i besplatno napajanje kućnih aparata uz pomoć Sunčevih zraka preko jednostavnih sistema.

Uloženi novac u vidu kupovine opreme, montaže i instalacije će se preko smanjenih računa vratiti kroz nekoliko godina.

U ovom slučaju ne govorimo o domaćinstvu, vikendici ili kući. Ovdje govorimo o vašem gazdinstvu, zemlji i proizvodima kojima je potrebno redovno navodnjavanje. Naravno, tu vodu do sada su crpjele električne pumpe čiji konstantni rad iziskuje veliku potrošnju električne energije ili ste to radili „ručno“.

Ipak, i tu ima jednostavnog rješenja, a ono sija iznad naših glava.

Postoje solarni sistemi navodnjavanja

Turn Key Project d.o.o (TKP) u svojoj ponudi ima fiksne i mobilne solarne elektrane za navodnjavanje – sisteme koji uz pomoć solarnih panela pretvaraju Sunčevu energiju u naizmjeničnu ili jednosmjernu električnu energiju i predstavljaju efikasniju zamjenu za manje ili veće dizel generatore za napajanje pumpi.

Sunčeva energija je besplatna, pa je tako i ovaj način navodnjavanja postao najisplativiji, a uštede na solarnim sistemima su veoma velike i s godinama su sve veće, jer, praktično Lorentz solarni sistemi za navodnjavanje ne zahtijevaju održavanje i ne troše energente.

Pročitajte još...   Umjesto duvana niče bijeli luk

Instalacija i korišćenje ovih sistema je vrlo jednostavna. Uz konsultaciju sa stručnjacima iz TKP kompanije, priprema i korišćenje ovih sistema postaće najlakši prvi korak koji ćete učiniti za dobrobit vašeg domaćinstva.

Mobilne solarne elektrane

Rješenje za one koji imaju problem sa krađom, vandalizmom ili odnošenjem određenih dijelova sistema navodnjavanja.  Sve vrste zaprega, traktora, vozila sa otvorenom prikolicom i kombija.  Potpuna pouzdanost i bezbjednost sistema. Zbog mobilnosti panela i pumpe mogućnost rada za više domaćina.

Kada je riječ o cijenama, nabavka solarnih panela i sistema za navodnjavanje je postala vrlo prihvatljiva za poljoprivrednike i preduzetnike, naročito ako se uzme u obzir da je moguće dobiti i finansijske podsticaje države i fondova za njihovu nabavku.

Automatski rad

Kada je sistem montiran  pušta se u automatski rad. Vi više nemate nikakvu obavezu ni aktivnosti u vezi sa radom vašeg sistema za navodnjavanje. Sistem će se paliti u tačno određeno vrijeme, gasiti ili kad sunce zađe ili kako god Vi to želite.

Pročitajte još...   Kooperativna proizvodnja jagode na četiri dunuma

Ugradnjom raznih senzora i dodatne opreme, sistem za navodnjavanje je moguće podesiti prema bilo kom parametru koji zahtjeva Vaš zalivni sistem.

Mobilno praćenje 

Ono što izdvaja Loretnz sisteme od ostalih je prednost upotrebe aplikacije koja se instalira na Vaš mobilni telefon, pa se mogu pratiti svi parametri vaše pumpe za navodnjavanje i to unazad 10 godina, svaki dan, 24h. Tu se tačno vidi kolika količina vode se isporučila biljkama, kada je pumpa radila, koliki su pritisci bili itd. 

Naše reference možete pogledati na linku REFERENCE. 

Besplatan proračun troškova uvođenja sistema solarnog navodnjavanja Lorentz GmbH

Kontakt za Srbiju: (+381) 063 840 84 89, (+381) 066 44 00 92

Kontakt za BiH: (+387) 065 322 066

ili email: info@tkpenergy.com

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Uzgajivačima svinja se sprema zatvaranje

Agro vijesti

Jabuka iz uvoza preplavila tržište (VIDEO)