Ponedjeljak , 1 Juna 2020
Početak / Agro vijesti / Pašalić: Milion evra za 9.000 sjemenskih paketa

Pašalić: Milion evra za 9.000 sjemenskih paketa

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je da je resorno Ministarstvo preusmjerilo milion evra za distribuciju 9.000 hitnih paketa koji sadrže osnovno sjeme povrća, sadnice i đubriva za najugroženije ruralno stanovništvo, poput samohranih roditelja, finansijski ugroženih porodica ili onih koji su izgubili posao kao rezultat trenutne situacije.

Milion evra je preusmjereno iz sredstava IFAD projekta razvoja ruralne konkurentnosti, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Tokom međunarodne IFAD video panel diskusije, na kojoj je učestvovalo oko 40 ministara poljoprivrede, Pašalić je istakao da je resorno Ministarstvo uputilo preporuku lokalnim zajednicama, institucijama i stanovništvu uopšte da bi trebalo da iskoriste sve raspoložive poljoprivredne resurse za proizvodnju hrane.

On je naveo da je kriza poput ove ukazala na značaj poljoprivrede i potrebu da se zemlja usredsredi na obezbjeđivanje sigurnosti hrane i samodovoljnosti.

Tokom diskusije Pašalić naveo je niz mjera Ministarstva sa ciljem održavanja nesmetanog snabdijevanja stanovništva hranom, te istakao da je jedan od ciljeva bio i povećanje obima poljoprivredne proizvodnje kako bi se iskoristili svi raspoloživi resursi za obezbjeđivanje dovoljnih količina hrane u ovoj godini.

Pašalić je učestvovao u međunarodnoj IFAD panel diskusiji “Odgovori vlade i moguća mjesta za koordinisane akcije kroz IFAD operacije”, u vezi sa aktuelnom situacijom pojave novog virusa korona.

Autor Redakcija

Redakcija
Prvi poljoprivredni portal Posavine i Semberije

Provjerite takođe

Bosanska Krajina proizvodi za izvoz

Više od 560 farmera iz sjeverozapadne Bosne proizvede preko 1.500 tona voća i povrća za …