Pašalić: Milion evra za 9.000 sjemenskih paketa | Agroportal.ba
Agro vijesti

Pašalić: Milion evra za 9.000 sjemenskih paketa

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je da je resorno Ministarstvo preusmjerilo milion evra za distribuciju 9.000 hitnih paketa koji sadrže osnovno sjeme povrća, sadnice i đubriva za najugroženije ruralno stanovništvo, poput samohranih roditelja, finansijski ugroženih porodica ili onih koji su izgubili posao kao rezultat trenutne situacije.

Milion evra je preusmjereno iz sredstava IFAD projekta razvoja ruralne konkurentnosti, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Pročitajte još...   Podrška privrednicima u RS koji ulažu u nove tehnologije

Tokom međunarodne IFAD video panel diskusije, na kojoj je učestvovalo oko 40 ministara poljoprivrede, Pašalić je istakao da je resorno Ministarstvo uputilo preporuku lokalnim zajednicama, institucijama i stanovništvu uopšte da bi trebalo da iskoriste sve raspoložive poljoprivredne resurse za proizvodnju hrane.

On je naveo da je kriza poput ove ukazala na značaj poljoprivrede i potrebu da se zemlja usredsredi na obezbjeđivanje sigurnosti hrane i samodovoljnosti.

Tokom diskusije Pašalić naveo je niz mjera Ministarstva sa ciljem održavanja nesmetanog snabdijevanja stanovništva hranom, te istakao da je jedan od ciljeva bio i povećanje obima poljoprivredne proizvodnje kako bi se iskoristili svi raspoloživi resursi za obezbjeđivanje dovoljnih količina hrane u ovoj godini.

Pročitajte još...   Zimski kupus se nije isplatio Sembercima

Pašalić je učestvovao u međunarodnoj IFAD panel diskusiji “Odgovori vlade i moguća mjesta za koordinisane akcije kroz IFAD operacije”, u vezi sa aktuelnom situacijom pojave novog virusa korona.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Uzgajivačima svinja se sprema zatvaranje

Agro vijesti

Jabuka iz uvoza preplavila tržište (VIDEO)