Statistika: Prikupljeno kravlje mlijeko i proizvedeni mliječni proizvodi, JUL 2017 | Agroportal.ba
Agro oglasiAgro vijesti

Statistika: Prikupljeno kravlje mlijeko i proizvedeni mliječni proizvodi, JUL 2017

U julu 2017. godine ukupna količina prikupljenog kravljeg mlijeka bila je veća za 9,4% u odnosu na isti period 2016. godine. Proizvodnja mlijeka za piće bila je manja za 0,5% i vrhnja za 7,6%, dok je proizvodnja fermentisanih mliječnih proizvoda bila veća za 9,0%, putera i ostalih žuto-masnih proizvoda za 75,4% i kravljeg sira za 19,3% u odnosu na isti period 2016. godine.
Ukupna količina mliječne masti bila je manja za 1,6%, a i ukupna količina mliječnih proteina bila je manja za 0,3% u odnosu na isti period 2016. godine.

Pročitajte još...   Kontrolom kvaliteta mlijeka do prava na podsticaj

Podaci o prikupljenom kravljem mlijeku i dobijenim mliječnim proizvodima dobijeni su agregiranjem podataka na osnovu uporedivih mjesečnih statističkih istraživanja koja provode entitetske statistike i Distrikt Brčko.
Istraživanje se provodi izvještajnom metodom i obuhvata sva preduzeća/mljekare koje se bave prikupljanjem i preradom kravljeg mlijeka i proizvodnjom mliječnih proizvoda.
Podatke o prikupljanju kravljeg mlijeka i prozvodnji mliječnih proizvoda izvještajne jedinice daju putem obrasca, na osnovu knjigovodstvenih podataka.

Pročitajte još...   Od srijede Javni poziv za samozapošljavanje u poljoprivredi

[button color=”green” size=”small” link=”https://agroportal.ba/wp-content/uploads/2017/09/Kravlje-mlijeko-Jul-2017.pdf” icon=”” target=”true”]Preuzmi izvještaj[/button]

Izvor: Agencija za statistiku BIH

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Rogatički poljoprivrednici očekuju visoke prinose krompira

Agro vijesti

Promocija lanca vrijednosti proizvodnje krompira u brdskim i planinskim predjelima u BiH