Četvrtak , Septembar 19 2019
Najnovije vijesti
Početak / Agro oglasi / Statistika: Prikupljeno kravlje mlijeko i proizvedeni mliječni proizvodi, JUL 2017

Statistika: Prikupljeno kravlje mlijeko i proizvedeni mliječni proizvodi, JUL 2017

U julu 2017. godine ukupna količina prikupljenog kravljeg mlijeka bila je veća za 9,4% u odnosu na isti period 2016. godine. Proizvodnja mlijeka za piće bila je manja za 0,5% i vrhnja za 7,6%, dok je proizvodnja fermentisanih mliječnih proizvoda bila veća za 9,0%, putera i ostalih žuto-masnih proizvoda za 75,4% i kravljeg sira za 19,3% u odnosu na isti period 2016. godine.
Ukupna količina mliječne masti bila je manja za 1,6%, a i ukupna količina mliječnih proteina bila je manja za 0,3% u odnosu na isti period 2016. godine.

Podaci o prikupljenom kravljem mlijeku i dobijenim mliječnim proizvodima dobijeni su agregiranjem podataka na osnovu uporedivih mjesečnih statističkih istraživanja koja provode entitetske statistike i Distrikt Brčko.
Istraživanje se provodi izvještajnom metodom i obuhvata sva preduzeća/mljekare koje se bave prikupljanjem i preradom kravljeg mlijeka i proizvodnjom mliječnih proizvoda.
Podatke o prikupljanju kravljeg mlijeka i prozvodnji mliječnih proizvoda izvještajne jedinice daju putem obrasca, na osnovu knjigovodstvenih podataka.

Preuzmi izvještaj

Izvor: Agencija za statistiku BIH

Facebook Komentari

Provjerite takođe

mlijeko

Isplata podsticaja za mlijeko ili blokada puteva

Poljoprivrednici u Federaciji BiH blokiraće 10. juna najvažnije magistralne puteve u FBiH i granične prelaze, …