U Bijeljini “16. Međunarodni poljoprivredni sajam” od 21. do 23. septembra | Agroportal.ba
Agro vijesti

U Bijeljini “16. Međunarodni poljoprivredni sajam” od 21. do 23. septembra

Međunarodni poljoprivredni sajam “Interagro” u Bijeljini okupiće ove godine 120 izlagača koji će od 21. do 23. septembra predstaviti novosti u svim segmentima agrara, u preduzeću “Grad” koje je organizator sajma.

[tie_full_img][/tie_full_img]

Poljoprivredni sajam u Bijeljini se svrstava u grupu najznačajnijih poljoprivrednih manifestacija u BiH, što je i logično s obzirom da je grad Bijeljina najrazvijenije agrarno područje u Republici Srpskoj i da je Semberija poznata po razvijenoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Prema planu organizacije ovogodišnjeg sajma, u tri sajamska dana posjetioci će imati priliku vidjeti bogatu ponudu poljoprivredne mehanizacije i alata, sjemenskog i sadnog materijala, hrane i pića, meda i proizvoda od meda, sredstava za zaštitu i uzgoj bilja, stočne hrane, mineralnih đubriva…

Pročitajte još...   Održava se drugi sastanak Pododbora za poljoprivredu i ribarstvo između EU i BiH

Sajam će uz masovno prisustvo izlagača raznovrsnih robnih grupa оbuhvatiti i kvalitetan program pratećih aktivnosti (izložba poljoprivredne mehanizacije, priključaka i opreme za poljoprivredu, izložba stoke najkvalitetnijih grla, naučno-stručna savjetovanja, promocije, javne tribine, poslovni susreti…). Sajam će okupiti značajan broj bankarskih institucija, nevladinih organizacija i razvojnih agencija koje pružaju podršku razvoju agara.

Pročitajte još...   Dobojski poljoprivrednici se udružili

Prisustvo ministarastava, nadležnih institucija, privrednih komora, agencija, udruženja i fondova ima za cilj da se u neposrednom kontaktu posjetioci sajma upoznaju sa aktuelnim programima i oblicima finansiranja, sufinansiranja i drugim pogodnostima, kao i da prikupe neophodne informacije za rješavanje problema prisutnih u poljoprivredi. I ove godine planirano je kvalitetno medijsko praćenje i promovisanje ove sajamske manifestacije.

Izvor: Adgradbn.com

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Poljoprivrednik Ibrahim Aganović kasnom sortom jagoda prevario mrazeve

Agro vijesti

Proizvođači paprika iz Doboja s njiva stigli na predavanje