U Prijedoru održana manifestacija “Dani ljubičice” | Agroportal.ba
Agro vijesti

U Prijedoru održana manifestacija “Dani ljubičice”

U Crnoj Dolini kod Prijedora, u organizaciji Udruženja žena “Hebra”, održana je manifestacija “Dani ljubičice” . Tim povodom rganizovana je i šetnja botaničkom baštom i održana predavanja o ljekovitom bilju.

Slavica Munjiza četiri godine uzgaja i prerađuje ljekovito bilje. Svoje čajeve, meleme, tinkture i ostale proizvode, kao članica Udruženja žena “Herba” predstavila je na “Danima ljubičice”.

– Sve nam je Bog dao, kako imamo organe, tako imamo i biljke u prirodi koje mogu da liječe sve, samo trebamo da se malo edukujemo, da pročitamo, da vidmo šta možemo od koje biljke da uzmemo – Kaže Munjiza.

Pročitajte još...   Proizvodi proizvedeni u mljekari Inmer osvojili čak tri Zlatne medalje na sajmu u Gradačcu

Osim predstavljanja proizvoda, svi posjetioci su šetnjom botaničkom baštom, od članica Udruženja mogli da čuju i nauče nešto novo o ljekovitom bilju.

– Ovim manifestacijama podižemo svijest o značaju ljekovitog bilja, i njihovu ljekovitost, poboljšavamo opšte znanje stanovništa i podstičemo žensko poduzetništvo – istakla je Svjetlana Kondić, predsjednica Udruženja žena “Herba”.

Edukativna predavanja nisu izostala ni za najmlađe posjetioce.

– Imamo za djecu malu edukaciju, mali i veliki kviz, nagrade, tako da nauče šta je sušara, šta je koja biljka. Nadamo se da ćemo ih time malo animirati i onda slijede nagrade za njih – rekla je predsjednik Odbora Udruženja žena “Herba” Slavica Pilipović.

Pročitajte još...   Javni poziv za podršku poljoprivrednicima

Manifestaciju “Dani ljubičice”, koja se održava treću godinu zaredom, podržala je i Gradska uprava. Udruženje žena “Herba” iz Prijedora postoji od 2021. godine i trenutno broji 11 članica.

 

(rtrs.tv)

 

0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Zajednički nastup na poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Agro vijesti

Brčko: Poziv poljoprivrednicima da ažuriraju zahtjeve za podsticaj