U Trebinju otvoren Sajam meda i vina | Agroportal.ba
Agro vijesti

U Trebinju otvoren Sajam meda i vina

Tradicionalni Sajam meda i vina, koji je okupio 25 izlagača iz Srpske i Crne Gore, otvoren je jučer u Trebinju, čime je počelo obilježavanje krsne slave grada – Svetog Preobraženja Gospodnjeg.

Organizator Sajma je trebinjski Agrarni fond.

Direktor trebinjskog Agrarnog fonda Veselin Dutina istakao je da je na ovogodišnjem sajmu, osim proizvođača meda i pčelinjih proizvoda, prisutno 12 vinarija koje su članovi Udruženja vinara i vinogradara “Vinos”.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da je potrebno više raditi na reklamiranju hercegovačkih proizvoda koji su kvalitetni i prepoznatljivi.

Pročitajte još...   Džinovski krompir stigao do trebinjske pijace

On je istakao da grad Trebinje pruža podršku proizvođačima koji su odlučili da pokrenu vlastiti biznis, poručivši da će tako biti i ubuduće.

Među izlagačima koji su danas prezentovali svoje proizvode je Tamara Šišić, koja je ponudila med i vino.

Šišićeva je navela da se osim proizvodnjom meda, njihovo gazdinstvo bavi i proizvodnjom likera, rakije, džemova i slatkog od meda.

Unikatan med

Trebinjac Nikola Barzut prezentovao je ovogodišnji med od žalfije i kadulje, ali i prošlogodišnji jesenji med od vrijeska.

Barzut je rekao da se ovaj med može smatrati organskim, budući da ga pčele skupljaju sa hercegovačkih ljekovitih trava.

Sajmovi su važni radi prezentacije proizvoda, što proizvođačima dalje pomaže da postanu prepoznatljivi i povežu se sa potencijalnim kupcima.

Obilježavanje krsne slave grada Trebinja biće nastavljeno večeras prazničnim večernjem u Sabornom hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg, izložbom slika povodom 110 godina od rođenja slikarke Milene Šotra Gaćinović u Muzeju Hercegovine i koncertom Policijskog orkestra MUP-a Republike Srpske na Trgu Slobode.

Pročitajte još...   Izgradnju drinskog nasipa sprečavaju vlasnici parcela u Janji

Izvor: Nezavisne

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Majevički sir Zarac: Očuvanje tradicije i podrška ženama u udaljenim selima

Agro savjetiAgro vijesti

Priručnik za proizvođače mlijeka