Upozorenje stručnjaka: Temperaturni šok usporava rast biljaka, a sneg i mraz dodatno komplikuju situaciju | Agroportal.ba
Agro savjeti

Upozorenje stručnjaka: Temperaturni šok usporava rast biljaka, a sneg i mraz dodatno komplikuju situaciju

Poljoprivreda je ovih dana pod udarom ekstremnih vremenskih uslova zbog nagle promene temperature koja usporava rast biljaka, upozoravaju stručnjaci.

Nagla promena temperature, koja je pratila neočekivani pad snega u nekim područjima, ostavila je ozbiljne posledice na useve.

Stručnjaci upozoravaju da će ovaj temperaturni šok usporiti rast biljaka, što bi moglo dovesti do smanjenja prinosa u narednom periodu.

Pročitajte još...   Analiza zemljišta - Ivana Trifković

Mnogi poljoprivrednici suočavaju se s izazovima održavanja optimalnih uslova za svoje useve, posebno zbog najavljenog mraza u narednim danima.

Ovi neočekivani meteorološki događaji stavljaju pod pritisak poljoprivrednu proizvodnju i izazivaju zabrinutost među proizvođačima.

U takvim okolnostima, stručnjaci iz oblasti poljoprivrede i meteorologije pozivaju na pažljivo praćenje situacije i preduzimanje odgovarajućih mera za zaštitu useva.

Pročitajte još...   Koliko hrane je potrebno za jednu svinju?

Očekuje se da će ova nepredvidljiva vremenska situacija imati dugoročne posledice na poljoprivrednu proizvodnju, što zahteva brzu reakciju i prilagođavanje poljoprivrednih praksi kako bi se ublažile štete.

 

 

 

(telegraf.rs)

 

0Shares
Slične objave
Agro savjeti

Sa manje od metra kvadratnog, dobićete prinos kao iz 3 baštenska reda

Agro savjeti

Ove dvije namirnice će vam donijeti nabolji urod paradajza