VAŽNO OBAVJEŠTENJE – Obaveza ažuriranja podataka u RPG | Agroportal.ba
Agro oglasiAgro vijesti

VAŽNO OBAVJEŠTENJE – Obaveza ažuriranja podataka u RPG

S obzirom na učestale poteškoće u obradi zahtjeva i upite iz opština u prošloj godini, molimo poljoprivrednike da obrate pažnju na sljedeće u vezi prijave promjena (ažuriranja) podataka u Registru poljoprivrednih gospodarstava i registru klijenta FBIH.

  1. Svako poljoprivredno gospodarstvo, koje se bavi animalnom i/ili biljnom proizvodnjom dužno je prijaviti nastale promjene, odnosno ažurirati podatke na poljoprivrednom gospodarstvu najkasnije do 31.03.,  kao što je propisano Pravilnikom o upisu u registar poljoprivrednih gospodarstava i registar klijenata („Službene novine FBiH“ br. 42/08). Sva poljoprivredna gospodarstva koja naknadno (nakon ovog datuma) prijave promjene, gube pravo prijave na novčane podrške u 2018. godini.
  2. Svi klijenti koji se prvi put upisuju u registar poljoprivrednih gospodarstava i klijenata, a prijavljuju se za novčane podrške u 2018. godini također se trebaju upisati u navedenom roku od 01.01.do 31.03. ove godine.
  3. Klijenti koji žele uraditi promjenu organizacionog oblika, trebaju to uraditi u gore navedenom vremenskom periodu, jer sve naknadno urađene promjene organizacijskog oblika poljoprivrednog gospodarstva neće se uzimati u obzir za novčane podrške u ovoj godini.
  4. Molimo vas da i sve ostale promjene podataka koje se odnose na osnovne podatke Vašeg gospodarstva kao npr: bankovne podatke, kontakt telefon, školovanje, broj članova, i sl. također prijavite, jer se svi ti podaci koriste pri obradi zahtjeva, izradi izvještaja i budućih planova.
Shares
Slične objave
Agro vijesti

Republika Srpska: Objavljen javni poziv za kapitalne investicije

Agro vijesti

Održana skupština Asocijacije uzgajivača matica kranjske rase pčela ''Carnica''