Vlada RS će pomoći u sanaciji štete i u domaćinstvima i u poljoprivredi | Agroportal.ba
Agro vijesti

Vlada RS će pomoći u sanaciji štete i u domaćinstvima i u poljoprivredi

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da je u stalnom kontaktu sa načelnicima opština koje su zadesile poplave i najavila da će i ovaj put Vlada učiniti sve što je u njenoj moći kako bi bile sanirane štete i u domaćinstvima i u poljoprivredi, prenose nezavisne.com

[tie_full_img] [/tie_full_img]

U stalnom sam kontaktu sa načelnicima opština koje su zadesile poplave, neka područja sam obišla i pratim dešavanja na terenu. Važno je da građani znaju da nije izostala pravovremena reakcija iz Vlade i da će i ovaj put Vlada učiniti ono što je u njenoj moći kako bi se štete sanirale i u domaćinstvima i u poljoprivredi, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da je Vlada danas na sjednici razmatrala Informaciju o stanju u poplavljenim područjima.

Zadužili smo Republičku direkciju za obnovu i izgradnju da zajedno sa jedinicama lokalne samouprave načini procjenu štete kako bi se pomoglo u sanaciji objekata koji su poplavljeni. Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede će, takođe, uz pomoć jedinica lokalne samouprave napraviti procjenu štete i planiramo pomoć i poljoprivrednicima, naglasila je predsjednik Vlade Srpske.

Cvijanovićeva je istakla da će Ministarstvo uprave i lokalne samouprave od opština pribaviti operativne troškove nastale tokom ovih poplava koje će Vlada uplatiti.

Pročitajte još...   Hercegovački poljoprivrednici dogovorili lakši plasman robe na tržište

Ona je dodala da se, prema najnovijim informacijama, očekuje stagnacija vodostaja rijeke Save i da neće biti dodatnih plavljenja, a Sana i Una su u vodostajima koji nisu alarmantni.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Ministar Dedić potpisao ugovore za sufinansiranje projekata u poljoprivredi vrijedne 450.000 KM

Agro vijesti

U FBiH nema vakcina i ušnih markica za sitnu stoku

Komentariši