Vremenska prognoza za 07.09.2020. | Agroportal.ba
Agro vijestiPijačni barometar

Vremenska prognoza za 07.09.2020.

Vremenska prognoza za 07.09.2020. Kakvo nas to vrijeme očekuje, te koje su preporuke za radove u agraru pročitajte u ostatku teksta, koji je pripremio kolega Duško Mrkonjić.

Ponedjeljak (07.09):

Temperature vazduha u padu, naročito sjeverozapadu. Usljed jačanja aktivnost doline niskog pritiska i prolaska hladnog fronta iznad zapadnog Balkana, doći će do priticanja hladnije vazdušne mase i do povećanja oblačnosti naročito na sjeverozapadu i sjeveru zemlje. Tokom jutra vedro i sunčano uz malu oblačnost u većini krajeva. U nastavku dana, doći će do povećanja oblačnosti prvo na sjeverozapadu i zapadu zemlje, gdje biti pretežno oblačno sa sunčanim intervalima i sunčanim periodima, u ostatku zemlje uglavnom sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Slaba magla i sumaglica uz rijeke i po brdsko-planinskim kotlinama, tokom ranih jutarnjih časova.

Pročitajte još...   Projekat LIR: Javni poziv za dodjelu podrške za zasnivanje i proširenje proizvodnje soje u 2018. godini

Minimalna temperatura vazduha: 13 ºC do 16 ºC, na sjeveroistoku i jugu do 19 ºC, u planinskim oblastima do 10 ºC.

Maksimalna dnevna temperatura vazduha: od 23 ºC do 26 ºC, na jugu do 28 ºC, dok će na sjeveroistoku lokalno biti i do 30 ºC, u planinskim oblastima do 22 ºC.

Pročitajte još...   Intervju Zoran Gajić, šef Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Vlade Brčko distrikta BiH

Vjetar: slab do umjeren, na udare jak zapadni do sjeverozapadni, u Hercegovini južnjak.

Agrar: Povoljni uslovi za obavljanje djelatnosti u polju.

Biometeorološka prognoza: Povoljna, sem na sjeveru zbog aktivnosti ambrozije i ostalih peludi tegobe mogu imati osobe alergične na pomenute biljke.

0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Poljoprivrednici razapeti između proizvodnje i očuvanja prirode

Agro vijesti

Poljoprivrednici zabrinuti zbog promjene vremena: Hoće li proljetni mraz uništiti voće?