Za podsticaje prijavljena 493 poljoprivrednika | Agroportal.ba
Agro vijesti

Za podsticaje prijavljena 493 poljoprivrednika

poljoprivreda_21

Za subvencije i premije iz budžeta grada Banja Luka, namijenjene za razvoj poljoprivredne proizvodnje, prijavila su se 493 poljoprivrednika, a za ovu namjenu je predviđeno 935.100 KM.

Za sufinansiranje sortnog sjemena prijavilo se 148 poljoprivrednika, za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije 108, za premije za pčelinja društva 81, za odgoj priplodnih junica 71, a za premije proizvođačima kornišona 47 prijava,, naveli su iz Centra za razvoj poljoprivrede i sela.

Pročitajte još...   Očekivana vrijednost proljetne sjetve 826 miliona KM

Komisija će pristigle prijavlje razmotriti, bodovati kandidate, sačiniti rang-listu, te završiti i ostale aktivnosti.

Na javni poziv za podsticajna sredstava, koji je bio otvoren do 29. jula, mogli su se prijaviti svi zainteresovani registrovani poljoprivredni proizvođači, uz isupnjavanje propisanih uslova.

Podsticaji za razvoj poljoprivredne proizvodnje predstavljajaju mjeru u okviru Strategije razvoja grada za čiju realizaciju je zadužen Centar za razvoj poljoprivrede i sela.

Pročitajte još...   Za subvencije se prijavilo 186 poljoprivrednika

Iz ovog centra su napomenuli da se aktivnosti na realizaciji ove mjere odvijaju kontinuirano da bi se pružila podrška i osnažila poljoprivredna proizvodnja na području Banjaluke.

Izvor

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Cijena proizvodnje hrane raste - prijeti li nam nestašica povrća?

Agro vijesti

Završena kontrola: Mljekare moraju sniziti cijenu mlijeka