Završena kontrola: Mljekare moraju sniziti cijenu mlijeka | Agroportal.ba
Agro vijesti

Završena kontrola: Mljekare moraju sniziti cijenu mlijeka

Završena je kontrola mljekara u Republici Srpskoj koju su inspektori obavili u okviru kontroliranja cijena osnovnih životnih namirnica u maloprodaji i veleprodaji. Finansijske knjige prerađivača mlijeka su provjerene kako bi se utvrdilo postoje li odstupanja pri krojenju cijena.

Kako piše Glas Srpske, utvrđeno je da se nisu pridržavali uredbi o visini marži te su izrečene kazne i rješenja kojim je naređeno da snize veleprodajnu cijenu mlijeka.

Pročitajte još...   Crvena paprika, siguran posao za semberske poljoprivrednike

Podsjetimo, premijer RS, Radovan Višković je, je u cilju sprečavanja nekontroliranog povećanja cijena osnovnih životnih namirnica, prošle sedmice izdao nalog da se na raspolaganje stave svi raspoloživi kapaciteti Inspektorata RS i izvrši kontrola cijena. Pored prodajnih centara, provjera je proširena i na mljekare.

Glavni tržišni inspektor RS, Radivoje Gavrić, rekao je rekao je za Glas Srpske, kako su utvrđivali na bazi čega su formirane otkupne i veleprodajne cijene.

Pročitajte još...   Petričević: Nastavak podrške domaćim privrednicima

“Nelogično je i da otkupe litar mlijeka po 0,50 ili 0,60 maraka, a na kraju litar izađe 2,50 maraka. Vidjet ćemo kako to oni kalkulišu”, rekao je tada Gavrić.

 

 

(glassrpske.com)

0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Na policama marketa sve više domaćeg povrća

Agro vijesti

Temperature blizu 40-og podioka, poljoprivrednici strahuju od posljedica