Završena kontrola: Mljekare moraju sniziti cijenu mlijeka | Agroportal.ba
Agro vijesti

Završena kontrola: Mljekare moraju sniziti cijenu mlijeka

Završena je kontrola mljekara u Republici Srpskoj koju su inspektori obavili u okviru kontroliranja cijena osnovnih životnih namirnica u maloprodaji i veleprodaji. Finansijske knjige prerađivača mlijeka su provjerene kako bi se utvrdilo postoje li odstupanja pri krojenju cijena.

Kako piše Glas Srpske, utvrđeno je da se nisu pridržavali uredbi o visini marži te su izrečene kazne i rješenja kojim je naređeno da snize veleprodajnu cijenu mlijeka.

Pročitajte još...   Kestenov med iz Cazina, upisan u registar svjetskog instituta za intelektualno vlasništvo

Podsjetimo, premijer RS, Radovan Višković je, je u cilju sprečavanja nekontroliranog povećanja cijena osnovnih životnih namirnica, prošle sedmice izdao nalog da se na raspolaganje stave svi raspoloživi kapaciteti Inspektorata RS i izvrši kontrola cijena. Pored prodajnih centara, provjera je proširena i na mljekare.

Glavni tržišni inspektor RS, Radivoje Gavrić, rekao je rekao je za Glas Srpske, kako su utvrđivali na bazi čega su formirane otkupne i veleprodajne cijene.

Pročitajte još...   Sweden/USAID FARMA II projekt poziva male biznise da se uključe u kampanju Hrana Gurmana

“Nelogično je i da otkupe litar mlijeka po 0,50 ili 0,60 maraka, a na kraju litar izađe 2,50 maraka. Vidjet ćemo kako to oni kalkulišu”, rekao je tada Gavrić.

 

 

(glassrpske.com)

0Shares
Slične objave
Agro vijesti

Poljoprivrednici razapeti između proizvodnje i očuvanja prirode

Agro vijesti

Poljoprivrednici zabrinuti zbog promjene vremena: Hoće li proljetni mraz uništiti voće?