Zbog hektara izbio lokalni rat u Gradiški | Agroportal.ba
Agro vijesti

Zbog hektara izbio lokalni rat u Gradiški

Otkup žitarica

Dok se u Narodnoj skupštini RS lome koplja oko 85.596 hektara poljoprivrednog zemljišta u RS, odnosno odluke Ustavnog suda RS da se ta zemlja ne može uknjižiti na Republiku Srpsku, zbog tih istih hektara je izbio pravi lokalni rat u Gradiški. Na suprotnim stranama fronta našli su se gradonačelnik Zoran Adžić i radnici propalog kombinata “Ratarstvo”, koje je već 12 godina u stečaju.

Pšenica opet podbacila

Gradonačelnik Adžić je za lokalni Radio Gradiška danas rekao da je odluka Ustavnog suda BiH o poljoprivrednom zemljištu “čisto politička” i da je to zemljište “vlasništvo entiteta odnosno Republike Srpske”, te podsjetio da se uopravo na području Gradiške nalazi skoro 8.000 hektara takve zemlje.

Pročitajte još...   Cvijetin i u 85. godini vozi traktor

Radnici “Ratarstva”, na to su mu odgovorili da se gradonačelnik “opet miješa tamo gdje mu nije mjesto” i poručili mu da ga se hektari “Ratarstva” ne tiču, jer to nije ni njegova ni gradska zemlja.

Kako prenosi lokalni portal “Mikromreža”, radnici poručuju da ta zemlja treba da se uknjiži u stečajnu masu, kako bi oni naplatili svoje odavno zarađene plate.

Adžić hoće da se domogne te zemlje i da je raspodijeli raznim tajkunima, kao da je njegova.

Poručili su radnici.

Pročitajte još...   Spremne protivgradne rakete, ratari mogu da budu mirniji

Kako kažu radnici, grad bez bilo kakvog pravnog osnova dodjeljuje tu zemlju kao da je gradska, i najavljuju tužbe.

Radnici  “Ratarstva” su ranije već tužili načelnika Adžića zbog zemlje, jer ih je on optuživao da “dovode Arape” i njima prodaju zemlju “Ratarstva”.

Izvor

Shares
Slične objave
Agro vijesti

U Semberiji nestašica meda (VIDEO)

Agro vijesti

Sjetva kukuruza u Semberiji zaostaje zbog kiše