Bugarska odlučila da poštedi život kravi koja je zalutala u Srbiju | Agroportal.ba
Agro vijesti

Bugarska odlučila da poštedi život kravi koja je zalutala u Srbiju
Bugarska je saopštila da će poštedjeti život kravi Penki, kojoj je prijetila smrt uspavljivanjem, jer je zalutala u Srbiju i poslije se vratila u Bugarsku, a spoljnu granicu Evropske unije prešla je bez neophodne zdravstvene dokumentacije, prenosi srpskainfo.

Slučaj Penke, koja bi uskoro trebalo da se oteli, dobio je međunarodnu pažnju, a peticiji da se njen život poštedi pridružio se i legendarni muzičar Pol Makartni.

Pročitajte još...   Pašalić: Ministarstvo će podržati firmu "Smrčak" sa 100.000 KM

Penka je prošlog mjeseca zalutala na teritoriju Srbije. Poslije dvije nedjelje se vratila “kući”, ali zbog strogih propisa EU o “zaštiti bezbjednosti” trebalo je da bude uspavana.

Prema pravilima Evropske komisije za transport goveda preko granice, životinje moraju da imaju dokumentaciju koja potvrđuje da su zdrave, napominje Rojters.

Pročitajte još...   Moguće povećanje podsticaja u ovčarstvu

Bugarska Agencije za bezbednost hrane je saopštila da su testovi potvrdili da je Penka zdrava i da se očekuje da će se do kraja nedjelje vratiti u “svoje selo”.

Sudbina krave Penke danima je punila novinske stupce širom Evrope.

“Dejli telegraf” je čak pokrenuo onlajn peticiju da se Penka spase.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

U BiH neiskorišteno ostalo 15 miliona litara mlijeka

Agro vijesti

Primjedbe i sugestije na nacrt Pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela za 2021. godinu

Komentariši