Agrarni Fond Trebinje pomaže kooperante | Agroportal.ba
Agro vijesti

Agrarni Fond Trebinje pomaže kooperante

“Agrarni fond” Trebinja pozvao je poljoprivrednike koji su zainteresovani za kooperativnu saradnju, da se do 2. decembra jave u ovaj fond, kako bi dobili sjemenski krompir i druga sjemena.

Kooperanti za proljetnu sjetvu

Obezbijedićemo sjemenski krompir i sitna sjemena za proljetnu sjetvu poljoprivrednim proizvođačima, koji će proizvoditi veće količine povrća i prodavati ga na tržištu, a ne samo za vlastite potrebe, ističe Veselin Dutina, direktor “Agrarnog fonda”.

Navodi da je riječ o potpuno drugom načinu pomoći poljoprivrednicima nego ranije i nada se da će odaziv biti dobar.

Za sada imamo 13 prijava. Poslije 2. decembra održaćemo sastanak sa svim zainteresovanim, objasniti im detalje kooperacije i potpisati ugovore. Time će se poljoprivrednici obavezati da određene količine proizvoda moraju da prodaju “Agrarnon fondu”, objašnjava Dutina.

Proizvođačima će biti obezbijeđena i besplatna obrada zemljišta mehanizacijom ovog fonda

Ovo je treća godina da “Agarni fond” pomaže poljoprivrednike na podučju Trebinja, a prošlih sezona dijelili su sjemena i sadni matrerijal onima koji prvi put obrađuju zapuštene obradive površine.

Pročitajte još...   Pomoć poljoprivrednicima u Trebinju

U okviru projekta “Direktna socioekonomska pomoć izuzetno ugroženim porodicama u lokalnim zajednicama u BiH” nedavno je montirano 25 plastenika u trebinjskim selima.

Plastenici  površine od 100 i 75 kvadrata opremljeni su savremenim sistemom za navodnjanje, a doniran je i sadni materijal za početnu proizvodnju.

Pročitajte još...   Prijedorski voćari traže bolje otkupne cijene

Korisnici su prethodno morali pripremiti zemljište, a obavezali su se da plastenike ne mogu prodati u naredne 2 godine.

Hercegovački med na švedskom tržištu

Vrijednost projekta, čiji je donator Ministarstvo spoljnih poslova Njemačke, iznosi 60.000 KM, a grad Trebinje je obezbijedio 20.000 KM. Inače, na švedskom tržištu uskoro bi se trebao pojaviti hercegovački med.

U “Agrarnom fondu” su potvrdili da je 500 kilograma meda prošlo analize i da treba da se završe administrativni poslovi.

Izvor 

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Rogatički poljoprivrednici očekuju visoke prinose krompira

Agro vijesti

Promocija lanca vrijednosti proizvodnje krompira u brdskim i planinskim predjelima u BiH