Ako se ne usvoji budžet, očekuju nas novi protesti u FBIH – poručuju poljoprivrednici | Agroportal.ba
Agro vijesti

Ako se ne usvoji budžet, očekuju nas novi protesti u FBIH – poručuju poljoprivrednici

Udruženje poljoprivrednika FBiH pozvalo je zastupnike i delegate u Federalnom parlamentu da što prije usvoje budžet za 2018. godinu, piše faktor.ba

[tie_full_img][/tie_full_img]

Predsjednik Udruženja Nedžad Bićo kaže da su zbog neusvajanja budžeta za ovu godinu zaustavljena sva izdvajanja za poljoprivredu.

Zbog političkih previranja poljoprivrednici su ostali bez poticaja. Sve je zaustavljeno, nema redovnih isplata, a da ne govorim o tome da je novcem iz budžeta za 2018. već u januaru trebao da se isplati famozni dug iz 2014. godine. Sve je blokirano, kaže Bićo za Faktor te dodaje da će, ukoliko budžet ne bude usvojen u narednim danima, biti organizovani protesti.

Dodaje da će predstavnici poljoprivrednih udruženja iz cijele Federacije BiH održati konferenciju za novinare na kojoj će “prozvati” direktne krivce za nastalu situaciju, te objelodaniti datum održavanja protesta.

Tražit ćemo od premijera FBiH Fadila Novalića da Vlada ne usvoji odluku o privremenom finansiranju, pa neka i parlamentarci osjete kako je bez plaća. Dosta je bilo njihovih ucjena. Ako nema novca za nas, neka ne bude ni njima. Politička pitanja neka rješavaju kako znaju, ali to ne smiju lomiti preko leđa poljoprivrednika i ostalih korisnika budžeta, govori Bićo.

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Usvojen prijedlog pravilnika o podsticajima u Brčkom

Agro vijesti

Zabranjen uvoz 400 kilograma šljiva iz Sjeverne Makedonije