Nova vina “Vinarije Pajić” Brčko, “san koji živi i koji će trajati” | Agroportal.ba
Agro reportažeAgro vijesti

Nova vina “Vinarije Pajić” Brčko, “san koji živi i koji će trajati”

Biti prvi, biti vizionar, biti hrabar, u današnje vrijeme je rijetkost. Kada je krenuo u ovaj poduhvat, mnogi skeptici ga dočekaše sa “ohrabrenjem”, međutim prođe još jedna godina, a “Vinarija Pajić” polako ali sigurno izrasta u ozbiljnog proizvođača vina.

Strast prenosio na druge

Kada smo ih prvi put posjetili vidjeli smo veliki entuzijazam Dr. Dragana Pajića, koji je svoju strast prenosio na druge, iskustva koja je stekao na putovanjima po svijetu želio je da pretoči u svoj san.

Plodna bukvička zemlja je dala svoj rod, rad i trud se isplatio, a skeptici danas mogu probati vrhunska vina sorti “Chardonnay”, “Rose”, “Sauvignon Blanc” i “Merlot Barrique”.

[tie_full_img][/tie_full_img]

Foto: Vina Pajić

Pod budnim okom stručnjaka, koji su pratili cijeli proces, Dr. Dragoljuba Žunića, profesora sa Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu, i Vladimira Panajotovića – enologa, vina su dobijala svoj prepoznatljiv ukus, boju, miris svoj “potpis”.

Pročitajte još...   Petar Garača, najmlađi farmer Brčko distrikta

Na dva hektara, koliki je zasad “Vinarije Pajić”, zasađene su kvalitetene sorte koje su dale rod koji se nije očekivao prvih godina, ali plodna zemlja je nagradila rad i trud.

[tie_full_img][/tie_full_img]

Foto: Dr. Dragoljub Žunić

Glavni “krivac” za ukus, boju i miris vina Vladimir Panajotović, i dalje ima isti cilj “biti među 10 najboljih vina u regiji”, a svojim radom i iskustvom će se pobrinuti da do toga i dođe.

[tie_full_img][/tie_full_img]

Foto: Vladimir Panajotović

Plasman vina na tržište je krenuo krajem 2017. godine, prvenstveno na lokalnom tržištu, u specijalizovanim ugostiteljskim objektima, a u 2018. godini, planira se proširenje vinograda kao i samog tržišta.

Pročitajte još...   Ljubav prema proizvodnji piva iznjedrila zanatsku pivaru

Ukoliko želite da probate vina iz “Vinarije Pajić”, preporučujemo vam ugostiteljske objekte “MD Cafe” Brčko, gdje možete kupiti butelje vina za kućnu degustaciju, “Hotel Jelena” u Brčkom i Banja Luci, “Etno restoran Kolubara” Brčko, “Restorani MB Radić“, “Gastro Centar Bakarni Lonac“, te Vinski Bar “La Bottega” u Brčkom, gdje na jednom mjestu možete degustirati i uporediti vina “Pajić” sa najboljim vinima drugih proizvođača koji se mogu naći na tržištu.

Živjeli!

Shares
Slične objave
Agro vijesti

Reakcije na planirani agrarni budžet Republike Srpske

Agro vijesti

Poljoprivrednici semberije najavljuju proteste (VIDEO)

1 Comment

Comments are closed.