Anketa za poljoprivrednike i agronome | Agroportal.ba
Agro oglasi

Anketa za poljoprivrednike i agronome

anketa
Anketa ima za cilj istražiti koliki je zapravo problem nedostatak korisnih podataka o vremenskim nepogodama u Bosni i Hercegovini.

U okviru “Fondacije Budućnosti” u Bosni i Hercegovini tim “Futures Achievers” radi na projektu koji bi potencijalno mogao pomoći u smanjivanju gubitaka poljoprivrednih prinosa uslijed vremenskih nepogoda i nepovoljnih mikroklimatskih uslova.

Uticaj mikroklimatskih uslova na kratkoročno propadanje usjeva i dugoročni pad prinosa veliki je izazov za izračunati. Upravo zbog nedostatka istraživanja i podataka u BiH. Empirijski pokazatelji vezani za nedavne događaje i trendove ukazuju na to da postoji ozbiljan rizik za buduće kapacitete poljoprivredne proizvodnje. Te upravo zbog toga trendovi u svijetu teže ka uvođenju tehnologije u ovaj privredni sektor.

Pročitajte još...   Ministarstvo poljoprivrede pripremilo podsticaje za kapitalne investicije

Ono što tim Futures Achievers želi uraditi jeste istražiti koliki je zapravo problem nedostatak korisnih podataka u poljoprivrednom sektoru u Bosni i Hercegovini. Koliko ljudi je iskusilo ovaj problem te načine putem kojih su se borili protiv vremenskih nepogoda.

Pročitajte još...   Počinje istraživanje o biljnoj i stočnoj proizvodnji u BiH

Kako biste doprinijeli našem istraživanju i poboljšanju BiH poljoprivrede, molimo vas da ispunite anketu ispod i date svoj doprinos.

Link : https://forms.gle/kQB2J6ExorEMZHUP6

Zahvaljujemo Vam se na saradnji i izdvojenom vremenu.

0Shares
Slične objave
Agro oglasi

Farmofit traži nove radne kolege!

Agro oglasi

CROAGRO međunarodni sajam poljoprivrede 01.12.2022.